Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

Calafell es compromet a treure els guarda-raïls a les vies de titularitat municipal

El ple aprova una moció que demana a Diputació i Generalitat retirar aquests elements
La carretera de la Cobertera on va morir Ivan Navas. | Ajuntament de Calafell

 

L'Ajuntament de Calafell va aprovar per unanimitat al ple d'aquest passat dilluns 3 de setembre una moció que demana la retirada dels guarda-raïls «assassins» a les diferents carreteres que passen pel terme municipal. La moció va sorgir d'una iniciativa veïnal arran de la mort del jove de Segur de Calafell Ivan Navas el passat mes de juliol, quan va tenir un accident de moto a la carretera de la Cobertera. Navas va perdre la vida després de topar amb un d'aquests elements.

 

La moció reclama, per una banda, que la Diputació de Tarragona i la Generalitat retirin els guarda-raïls de les vies que estan sota la seva titularitat. La Diputació gestiona la carretera TV-2126, que enllaça Calafell i Bellvei, en la qual es va produir el fatal accident d'Ivan Navas. La Generalitat, per la seva banda, és responsable de la C-31, que va de Cunit al Vendrell passant pel municipi calafellenc.

 

Solució per les vies de titularitat municipal

Però, a més a més, la moció també té un altre apartat en el qual el consistori es compromet a actuar a les vies i carrers de titularitat municipal en les quals hi ha aquests elements, com poden ser els carrers Baixador o Lluís Companys. Aquest va ser un punt que es va incorporar a la moció a petició de la CUP. Per últim, l'Ajuntament exigeix a l’Estat que compleixi els acords parlamentaris sobre aquesta qüestió.

 

El jove de Segur de Calafell Ivan Navas, de només 21 anys, va morir el passat 24 de juliol a la carretera de la Cobertera quan va caure de la seva moto i va impactar amb els guarda-raïls. Aquests elements són molt perillosos pels motoristes, ja que poden actuar com una guillotina. Després de la mort del noi, veïns de Segur i familiars del jove van començar una campanya per demanar la retirada dels guarda-raïls, a la qual es va sumar l'Ajuntament de Calafell.

 

Manifest dels col·lectius veïnals

Segons ha informat el consistori, els col·lectius veïnals estan impulsant un manifest en aquest sentit i buscaran adhesions a Calafell i a altres municipis. També participaran en una reunió amb els responsables de carreteres de la Diputació i de la Generalitat que demanarà l’Ajuntament. 

📍 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil les notícies de Tarragona. És gratis!

🍅 Ets un apassionat de la cuina? Subscriu-te gratis al butlletí per rebre la recepta de la setmana al teu correu!

Comentaris