Calafell augmenta la inspecció a la via pública per combatre l'incivisme

L'Ajuntament també es fa càrrec directament de la Línia Verda
Residus llençats al costat d'uns contenidors a Calafell. | Ajuntament de Calafell

 

L'Ajuntament de Calafell redobla els esforços per combatre l'incivisme amb la generació de residus a la via pública. El consistori ha impulsat una reorganització a fons dels serveis d'inspecció, amb la qual es podran tenir més efectius i es mirarà de millorar l'eficàcia. Així, si fins ara els inspectors ho eren per temes (neteja, via pública o medi ambient), ara ho seran per zones, amb la intenció d'evitar les duplicitats.

 

«No és normal que per un mateix carrer passessin fins a tres inspectors, cada un per vigilar una cosa diferent», ha argumentat l'alcalde de Calafell, Ramon Ferré, afegint que a partir d'ara es podran «millorar les rutes del servei i passar més vegades per cada sector del municipi». A més a més, augmentarà la plantilla d'inspectors amb tres noves contractacions, que farà que passin de cinc a vuit persones. Això permetrà fer inspeccions a les tardes i als caps de setmana, quan fins ara només es feien els matins.

 

Aquests inspectors estaran geolocalitzats, i podran transmetre la informació amb una tauleta. Un equip de cinc persones rebrà les incidències i organitzarà la resolució d'aquestes. Unes mesures que s'emmarquen en la recent creació de l'àrea d'Ecologia urbana, que reuneix les antigues regidories de medi ambient, via pública, serveis, i brigada, que tenien titulars polítics i tècnics separats.

 

L'Ajuntament es fa càrrec directament de la Línia Verda

Un altre canvi serà amb la Línia Verda, que fins ara era operada per la concessionària del servei de neteja viària. Tot i que el govern remarca que els resultats en nombre d'incidències resoltes eren bons, el fet de gestionar-lo directament permetrà que s'assoleixi «una major eficàcia», ja que es creu que «hi ha molt marge per millorar». La Línia Verda és un servei que, a través d'Internet o d'un telèfon gratuït, permet a la ciutadania transmetre l'existència de qualsevol problema de neteja, desperfectes al mobiliari urbà o senyals de trànsit o danys a calçades i voreres.

 

Altres notícies relacionades:

Més notícies de la categoria Baix Penedès