Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

ÚLTIMA HORA

Troben els Gegants del Vendrell en un descampat de Castelló

Calafell licita les obres per contenir les inundacions a la part baixa de Segur

Es posaran gabions i es farà un sorral, amb un cost de 95.000 euros
El torrent de la Casa Nova al pas per Segur de Calafell. | Ajuntament de Calafell

 

L’Ajuntament de Calafell ha engegat la licitació de les obres per prevenir les inundacions a la part baixa de Segur, per l'aigua provinent del torrent de la Casa Nova. El pressupost està fixat en 95.600 euros, per fer una de les actuacions principals del pla de xoc contra les inundacions, previst al tram entre el carrer d'Andorra i la carretera C-31. El 50% de l'obra serà finançada amb una subvenció de l'Agència Catalana de l’Aigua (ACA).

 

El termini d’execució que preveu el consistori és de dos mesos. L'actuació preveu que es construeixin gabions en aquest tram, unes preses per retenir les torrentades i deixar anar l'aigua a poc a poc. Segons l’Ajuntament, amb aquesta fórmula s’aconsegueix un resultat molt eficaç amb un cost baix. El regidor d’Urbanisme, Miguel Ángel Perín, recorda que al torrent de la Casa Vella, també a Segur, es va construir un dipòsit soterrani de retenció, però «la capacitat de controlar la inundació és pràcticament la mateixa, i el dipòsit va costar un milió d’euros, mentre que un gabió costa uns 30.000 euros».

 

Un sorral i la neteja del torrent

A més dels gabions, també es farà un sorral, un tanc que redueix la velocitat de l'aigua i fa que una part dels materials sòlids que porta s'hi dipositin, evitant que s'embussin les conduccions. De la mateixa manera, l'obra ha de cobrir el tram entre la carretera i la via del tren i es posarà un deflector de cabal, que desviarà part de la torrentada cap a desaigües soterranis d’altres carrers perquè l’aigua es reparteixi i no surti per un sol punt.

 

El projecte també preveu fer la neteja de la llera del torrent per sota de la C-31, ja que la brutícia acumulada fa que es redueixi enormement la capacitat de desguàs. Perín apunta que «hi ha molta inversió feta en la prevenció de les inundacions, però algunes obres no funcionen a ple rendiment». Per això, «amb un bon manteniment i poca inversió podrem assolir una millora important», ha remarcat el regidor.

📍 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil les notícies de Tarragona. És gratis!

🍅 Ets un apassionat de la cuina? Subscriu-te gratis al butlletí per rebre la recepta de la setmana al teu correu!

Comentaris