Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

Calafell acull una jornada sobre la integració de les muralles als nuclis urbans

Les Jornades d'Estudis Penedesencs se centren en la integració i gestió d'aquest patrimoni
La Ciutadella Ibèrica de Calafell. | Cedida

 

La 27a edició de les Jornades d’Estudis Penedesencs tindran aquest any una jornada a Calafell, el pròxim diumenge 21 d'octubre. Les jornades se centren aquest any en la integració i la gestió del patrimoni històric als nuclis urbans, posant especial atenció a estructures de gran complexitat com són les muralles romanes o medievals. Les jornades tenen lloc els dies 19, 20 i 21 a Sitges, Vilafranca del Penedès i Calafell, respectivament. 

 

Jornades de l'IEP a Calafell

A Calafell, la jornada es farà al celler de Can Bolavà, a partir de les 09.15 hores, amb la benvinguda i presentació. Tot seguit, Josep Pou Vallès parlarà sobre 'Les muralles de Calafell. A les 10.15 hores, Magí Miret i Oscar Valverde se centraran en 'Les fortificacions de les guerres carlines a Vilanova i la Geltrú: un patrimoni cultural a revalorar'. A les 10.45 hores serà el torn d'Emiliano Hinojo, que parlarà sobre 'El baluard de Sant Antoni (Barcelona)'. 

 

Després de la pausa pel cafè, Jordi Ramos, Carme Miró i el doctor Santiago Riera parlaran sobre 'Viure extramurs i l’expansió urbana fora les muralles romanes de Barcino. Les evidències arqueològiques al carrer Sotstinent Navarro, 12–16'. Isidre Pastor farà l'última xerrada al voltant de 'Els conjunts emmurallats entre la posada en valor i l’habitabilitat', abans de fer un debat i una visita a la Ciutadella Ibèrica. La jornada acabarà amb un dinar

 

Integrar les estructures a la població

Des de l'Institut d'Estudis Penedesencs (IEP) destaquen que els darrers decennis diferents poblacions del país «han fet un esforç en integrar aquestes antigues estructures defensives com un valor afegit al seu patrimoni, tant en aquells conjunts molt ben conservats, d’imponent presència i que constitueixen per si soles un element d’identitat, com en altres en què les muralles han estat engolides pel creixement urbà i es conserven de forma parcial i irregular». Una labor de recerca, conservació, integració, gestió i posada en valor del patrimoni en la qual «hi intervenen agents diferents, des dels historiadors i arqueòlegs, als arquitectes i urbanistes, divulgadors i gestors públics».

💬 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil l'actualitat de Tarragona. És gratis!

Comentaris