Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

Calafell es compromet a no deixar alumnes sense bus a partir del gener

L'Ajuntament ha donat suport a la plataforma 'Cap nen sense bus'
Un autobús de Calafell. | Ajuntament de Calafell

 

L'Ajuntament de Calafell s'ha compromès a emprendre les mesures urgents necessàries per garantir el servei de bus escolar a tots els alumnes a partir del segon trimestre d'aquest curs, és a dir, després de les vacances de Nadal. Aquest passat dilluns, tots els grups polítics municipals van donar suport al ple a la plataforma 'Cap nen sense bus', que havia presentat un manifest avalat per 500 famílies en el qual es demanava que cap infant es quedés sense el transport escolar.

 

Un 98% d'alumnes amb plaça, segons el consistori

Aquest curs 2018-2019, algunes de les famílies que ho havien demanat s'havien quedat sense plaça. A finals d'agost, el consistori va apuntar que un 98% dels sol·licitants havien obtingut la plaça, el que suposava un total de 431 nens dels 436 que ho havien demanat. Cinc, però, s'havien quedat sense servei per manca de places. Ara, l'Ajuntament es compromet a «emprendre les mesures urgents necessàries per adequar el nombre i la capacitat dels autobusos», per garantir el servei a tota la demanda.

 

La moció també suposa crear un grup de treball format per diferents regidories i els grups municipals, per elaborar un pla d'actuacions en matèria de transport escolar i així adequar les necessitats de les famílies al servei. També es revisaran els enllaços i es faran les modificacions necessàries de les línies que van als instituts del municipi. El servei del transport escolar el presta l'empresa adjudicatària Hife i està format per nou busos amb entre 25 i 65 places.

 

Moció de Cs per l'accessibilitat

El ple d'aquest dilluns també va aprovar per unanimitat una moció del grup municipal de Ciutadans en pro de l’accessibilitat universal a parcs infantils i en matèria de patrimoni cultural i esportiu del municipi de Calafell. La proposta planteja un estudi de la situació, per determinar solucions constructives o tecnològiques. També demana que aquestes instal·lacions o equipaments tinguin un objectiu social inclusiu, per tal que els infants puguin jugar coneixent les seves diferències i on es fomentin els valors socials d’amistat, convivència i igualtat.

📍 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil les notícies de Tarragona. És gratis!

🍅 Ets un apassionat de la cuina? Subscriu-te gratis al butlletí per rebre la recepta de la setmana al teu correu!

Comentaris