El comerç revifa amb els Bons Calafell

Calafell tindrà un nou institut-escola per absorbir l'elevada demanda escolar

S'estan buscant terrenys al nucli de la Platja

L'Ajuntament de Calafell ha informat que s'edificarà un nou centre educatiu al municipi, amb l'objectiu d'absorbir l'elevada demanda escolar que hi ha pel creixement demogràfic dels últims anys. Des del Departament d'Ensenyament han demanat la cessió d'un espai del municipi per construir el centre i el consistori està buscant terrenys per ubicar-lo al nucli de la Platja.

Calafell està liderant el creixement demogràfic dels últims anys al Baix Penedès, amb crescudes d'un miler d'habitants nets per any. Això suposa que augmenti la pressió sobre els centres escolars, un fet que es veu agreujat per la matrícula viva, és a dir, els alumnes que arriben amb el curs ja començat. És un fenomen que està experimentant bona part del Baix Penedès, que és la comarca que més creix de Catalunya.

Un institut-escola a la Platja

Encara no ens segueixes a Telegram? 📲 Forma part de la nostra comunitat! Comenta i rep les notícies més importants al moment al teu mòbil i GRATIS. Clica aquí, t'estem esperant!

L'alcalde del municipi, Ramon Ferré, ha explicat que des d'Ensenyament els han confirmat «que els centres actuals no podran absorbir aquesta demanda i aviat, potser ja el pròxim curs, hi haurà dificultats» per atendre-la. El nou centre es farà amb el model de l'institut-escola, que és el que s'està aplicant els últims cursos arreu del país, com s'ha fet enguany a Coma-ruga.

El centre s'aixecaria al nucli de la Platja, perquè és l'únic que no té cap equipament educatiu. Amb aquesta ubicació s'aconseguiria descongestionar l'Institut Camí de Mar, que es troba al límit de la seva capacitat, i vincular l'escola Vilamar al nucli de Segur, per descarregar les altres escoles que hi ha en aquest barri. De la mateixa manera, des del consistori han demanat a Ensenyament poder ampliar l'Institut La Talaia de Segur, perquè passi a tenir cinc línies.