Calafell torna a licitar les obres del gimnàs i la plaça dels Terrossos

La primera contractista ha acabat renunciant a la licitació
Imatge virtual de la nova plaça dels Terrossos de Calafell. | Ajuntament de Calafell

 

L'Ajuntament de Calafell s'ha vist obligat a licitar de nou les obres del gimnàs i la plaça dels Terrossos, després que l'empresa contractista que havia guanyat el concurs fa uns mesos, Artífex Infraestructuras, hagi acabat renunciant al projecte. L'obra la durà a terme ara la constructora Roma Infraestructures i Serveis SA, per un import de 846.823 euros, IVA inclòs.  

 

Aproximadament un 70% del pressupost es destinarà a les obres d’edificació del gimnàs, mentre que la resta serà per a la urbanització de la plaça, que està situada al nucli antic. Els treballs s’hauran d’enllestir en dotze mesos, segons el consistori. El projecte ja porta retard, perquè la primera adjudicatària va anar dilatant la presentació de la documentació que havia d’aportar després de guanyar el concurs. Després de diversos requeriments per part de l’Ajuntament, la contractista ha acabat per presentar la seva renúncia.

 

Millora d'un espai degradat

Tal com s'ha explicat des de l'Ajuntament de Calafell, aquest projecte té l'objectiu d'arranjar un espai degradat del nucli antic, convertint-lo en un nou punt d'activitat i donant-li vida. Amb el gimnàs es vol donar servei a molts nens i nenes, uns 300, que practiquen la gimnàstica al municipi. També es preveu que s'hi puguin fer altres esdeveniments. El projecte s'ha fet respectant l'entorn i el context històric de l'emplaçament, tenint en compte especialment les vistes al Castell de la Santa Creu. Ha estat redactat per BCQ Arquitectes, amb Toni Casamor al capdavant, que ja va fer el projecte dels entorns del Castell i la plaça de Catalunya.

 

«Aquesta obra reforçarà la centralitat del nucli antic i hi insuflarà, junt amb altres actuacions que s’hi estan desenvolupant, una vida que li és molt necessària», ha assegurat el regidor de Serveis Urbanístics, Miguel Ángel Perín. Aquest és un dels projectes que el govern impulsa per dinamitzar el nucli antic. Un altre és la construcció d'una nova biblioteca a l'edifici del Sindicat, que hauria d'estar llesta a la tardor.

"Kepa Junkera presenta el seu nou disc al Música a la Vila del Vendrell" "Queixes dels comerciants de Segur de Calafell per la nova zona taronja"