Calafell estrena un parc de 'workout' a la zona verda de la Masia de la Font

També s'han començat a instal·lar els nous mòduls de dutxes i lavabos a les platges
El nou parc de 'workout' que ha estrenat Calafell. | Ajuntament de Calafell

 

L’Ajuntament de Calafell ha instal·lat un nou parc de 'workout' a la zona verda de la Masia de la Font. La inversió en aquest nou equipament esportiu ha estat de 12.000 euros i ja està disponible per al seu ús. És el segon parc de 'workout' que s’instal·la al municipi, després del que hi ha a la platja de Segur de Calafell. Al municipi es fan campionats d’aquesta modalitat esportiva des de fa uns anys i s’han arribat a organitzar campionats de Catalunya.

 

El 'workout' és un exercici gimnàstic que es fa a l’aire lliure, usant mobiliari urbà ja existent o, com el cas actual, un d’específic. És un exercici de força, que busca controlar el moviment contra la força de gravetat. Actualment és considerat un moviment socioesportiu, que es basa en l’entrenament al carrer i que té valors socials com a activitat saludable i el fet d’atreure persones joves, que fan esport i socialitzen. Les instal·lacions de 'workout' poden ser usades per qualsevol persona, si bé el perfil de l’usuari típic és el de persones joves. Al municipi existeixen altres instal·lacions gimnàstiques a l’aire lliure també obertes a tothom, però pensades per a les persones grans o per als infants.

 

Nous mòduls de dutxes i lavabos

L’Ajuntament de Calafell també ha començat a instal·lar aquest juliol a les platges del municipi els nous mòduls que integren dutxes i lavabos. Són quinze unitats, que incorporen també un espai per a reciclar deixalles. N’hi haurà sis a la Platja, sis a Segur i tres entre l’Estany i Mas Mel. Aquests mòduls substitueixen lavabos anteriors, que havien quedat obsolets i provocaven moltes queixes. Els nous lavabos estan adaptats per a persones amb mobilitat reduïda. En integrar-hi també dutxes, s’amplia el nombre d’aquests equipaments. A més a més, també s’han reparat algunes dutxes de les anteriors que entollaven la sorra per mala evacuació de l’aigua.