Calafell prepara un pla d'ajuts a l'economia local per quan acabi l'emergència sanitària

El consistori garanteix el pagament a proveïdors i treballadors de la casa

L'Ajuntament de Calafell ha informat que ja s'està treballant en un pla d'ajuts per a l'economia local per quan acabi l'emergència sanitària provocada per l'expansió del coronavirus. El consistori vol que les ajudes se centrin els sectors més importants de l'economia local, com ara el petit comerç i el turisme. També en aquelles activitats que no tinguin accés als ajuts anunciats per les diferents administracions. 

 

Destinar part del romanent als ajuts

El govern municipal i els diferents grups de l'oposició estan mantenint converses, de manera no presencial, per consensuar les mesures que s'han de prendre. Des de l'Ajuntament han recordat que el govern central ha permès que es destini a aquest fet una part del romanent municipal, que a Calafell puja a vuit milions d'euros. Tot i això, encara no s'ha concretat quina part d'aquest romanent es podrà fer servir.

 

Des del consistori ja han avançat que volen aprofitar la flexibilització d'aquest romanent per fer inversions destacades o avançar-ne alguna que estava prevista més endavant. D'aquesta manera, es vol mantenir el funcionament de les infraestructures públiques, alhora que s'amplien els atractius turístics per generar activitat i ocupació. De moment, hi ha algunes mesures urgents que es volen implantar de manera immediata.

 

Pagament d'un milió d'euros a proveïdors

Per una banda, aquesta mateixa setmana l'Ajuntament pagarà més d'un milió d'euros a proveïdors que ja havien fet la feina encarregada o havien prestat el seu servei. Fent aquests pagaments, des del govern local esperen que els contractistes dels serveis municipals puguin pagar els seus treballadors i evitar així que es facin expedients de regulació d'ocupació. Per altra banda, les nòmines dels treballadors de l'Ajuntament i de l'empresa municipal CEMSSA es pagaran puntualment.

 

L'Ajuntament també preveu fer sessions d'òrgans de govern de forma telemàtica, com plens, juntes de govern i comissions, de manera que es puguin aprovar les diferents mesures previstes.

Més notícies de la categoria Baix Penedès