ÚLTIMA HORA

Cauen els casos de coronavirus a TGN: 36 de nous i només 1 mort

Calafell ja té un pla especial que regula l'obertura de clubs cannàbics

La Comissió Territorial d'Urbanisme de la Generalitat ha de donar-hi el vistiplau

L'Ajuntament de Calafell segueix fent passos per regular l'obertura de les associacions i els clubs cannàbics, i al ple d'aquest dijous 12 de març va aprovar de forma provisional el pla especial que ha de servir per ordenar aquesta activitat al municipi. El mes d'abril del passat 2019, el consistori va acordar tirar endavant aquest pla especial, i va establir una moratòria d'un any perquè no obrissin nous locals. Ara, amb el pla ja redactat, només queda que la Comissió Territorial d'Urbanisme de la Generalitat li doni el vistiplau. 

 

Calafell va decidir regular aquesta activitat, que és legal, perquè no generi molèsties amb el veïnat, segons han apuntat des del govern local. Així, el pla marca les distàncies mínimes que hi ha d'haver entre locals que facin aquesta mateixa activitat o la que han de tenir amb altres equipaments públics o escolars. El regidor de Territori, Miguel Ángel Perín, ha remarcat que amb la regulació es vol que aquesta activitat «no entri en conflicte amb l'entorn i amb punts especialment sensibles».

 

Criteris d'obertura dels clubs cannàbics

El pla especial estableix que aquests clubs només es poden obrir en indrets que tenen un ús sociocultural, i se'n prohibeix l'obertura a menys de 300 metres d'equipaments públics, escoles, centres culturals o centres de salut. Tampoc poden obrir en terrenys que estiguin qualificats per acollir aquests equipaments. Pel que fa a la distància mínima entre clubs, aquesta ha de ser de 500 metres, i se'n prohibirà l'obertura a llocs on no es pugui fumar, com centres comercials.

 

El pla també detalla les condicions que han de tenir aquests locals per evitar molèsties al veïnat, i que compleixen amb les condicions de seguretat, salubritat i higiene per als usuaris. També s'estableix una limitació horària i es fixa que la llicència d'activitat es concedirà per un període de cinc anys. La moratòria per a donar noves llicències es manté fins que el pla especial no estigui aprovat de forma definitiva.

Més notícies de la categoria Baix Penedès