INVITACIÓ:

Et convidem al nou grup oficial de Facebook de TarragonaDigital on comentarem l'actualitat de TGN entre tots. APUNTEU-VOS CLICANT AQUÍ!

Calafell vol convertir el Port de Segur en un nou pol comercial

També es vol millorar l'accessibilitat al recinte
L'Ajuntament vol ampliar les activitats del Port de Segur de Calafell. | Ajuntament de Calafell.
 

L'Ajuntament de Calafell està decidit a potenciar el Port de Segur de Calafell, amb l'objectiu que esdevingui un important pol comercial del municipi. Això implica ampliar les activitats no nàutiques del recinte, i fer-lo més accessible a tots els ciutadans, de manera que es converteixi en un «focus de dinamització econòmica», apunten des del govern local.

 

Durant els últims anys, ja s'han impulsat diferents iniciatives al Port per avançar en aquesta direcció, amb la implantació de diferents negocis a la zona i l'obertura d'alguns equipaments públics, com una biblioteca o un centre cívic. «El Port ha deixat de ser, els últims temps, un desert de ciment, però volem anar més enllà», ha remarcat l'alcalde de Calafell, Ramon Ferré. Per això el consistori vol fer un nou pla especial per desenvolupar les propostes.

 

Nou pla especial per impulsar l'activitat al Port

El que regeix les activitats del Port actualment es va aprovar el 2003, abans que es fessin les obres d'ampliació i remodelació, amb el qual des del govern municipal creuen que ja està desfasat. El nou pla especial servirà per ampliar els usos comercials del Port, fer més accessible la plaça pública —eliminant barreres arquitectòniques i els diferents nivells—, fer un accés al recinte des de la mateixa platja, i restringir al mínim indispensable per a l'activitat portuària els espais tancats al públic en general.

 

Ramon Ferré creu que, quan es compleixen quinze anys de l'estrena del nou Port, és el moment d'apostar per aquest espai, ja que, fins ara, «no s’han aconseguit complir els objectius inicials d'esdevenir un punt de vida i d'activitat». «Hem fet recents avanços, però ara volem fer un gir radical i donar-hi una empenta definitiva», ha conclòs el batlle. Des de l'Ajuntament asseguren que la societat concessionària, Port Segur-Calafell SA, i Ports de la Generalitat, comparteixen aquests objectius i veuen amb bons ulls aquest pla.

Més notícies de la categoria Baix Penedès