Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

ÚLTIMA HORA

Tallada la C-14 a Alcover per un accident entre un camió i una furgoneta

ATENCIÓ

Incendi de matolls a tocar de l'Escola La Vitxeta de Reus

Els ciutadans de Calafell votaran els pressupostos participatius per Internet

La presentació de propostes comença el 19 de setembre
Ramon Ferré, prenen part als anteriors pressupostos participatius. | Ajuntament de Calafell

 

Els segons pressupostos participatius de l'Ajuntament de Calafell es posen en marxa el pròxim dimarts 18 de setembre, amb una sessió informativa que es farà a la sala de plens, al carrer de Sant Pere, a les set de la tarda. Allà s'explicarà el procediment que se seguirà perquè els ciutadans pugui decidir el destí de 400.000 euros, que representen l'1% dels ingressos ordinaris del consistori. La principal novetat d'aquest any és que tant la presentació de propostes com la votació es faran per Internet, a través de la plataforma digital 'decidim.calafell.cat', que encara no està activa.

 

També s'habilitarà un servei d'atenció telefònica o personal per a totes aquelles persones que necessitin ajuda amb la plataforma. El ple de l'Ajuntament de Calafell celebrat aquest passat dilluns 3 de setembre va aprovar el reglament que regirà els pressupostos participatius. La presentació de propostes per part dels ciutadans començarà el 19 de setembre i s'allargarà fins al dia 30 del mateix mes. De l'1 al 9 d'octubre, els tècnics municipals valoraran totes les propostes rebudes. En poden fer totes aquelles persones majors de 16 anys, empadronades o no al municipi, tot i que només se'n pot fer una per persona. Es descartaran aquelles que superin els 200.000 euros de cost.

 

Votació a partir del 29 d'octubre

La votació de les propostes que hagin estat validades es farà entre els dies 29 d'octubre i 11 de novembre, a través de la plataforma de participació ciutadana abans mencionada. A la votació hi podran prendre part qualsevol persona major de 16 anys empadronada al municipi. Des del consistori han apuntat que les propostes han de ser inversions relacionades amb l’espai públic o la millora d’equipaments, de competència municipal, que compleixin la normativa vigent, que siguin d’interès general i viables tècnicament.

 

Una comissió tècnica formada per treballadors municipals farà la valoració de les propostes rebudes. Si alguna proposta supera el màxim de 200.000 euros, es valorarà, conjuntament amb els seus promotors, si es pot reduir la inversió a fer. Davant de dues propostes similars, els serveis tècnics municipals valoraran conjuntament amb els promotors si es poden unificar.

📸 L'actualitat de Tarragona en imatges! Segueix-nos a Instagram

Comentaris