Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

Calafell recull 36 propostes dels ciutadans pels pressupostos participatius

Unes 600 persones s'han inscrit a la plataforma de vot electrònic
Vista aèria de Calafell. | BP Diari

 

Calafell ha tancat la primera fase dels pressupostos participatius per al 2019, una fase en la qual s'han recollit les propostes dels ciutadans a través d'una plataforma electrònica. Segons ha informat l'Ajuntament, en total s'han recollit 36 propostes de la ciutadania, la majoria de les quals estan relacionades amb actuacions a l'espai públic, com ara les zones verdes, els aparcaments o l'asfaltat, i amb els equipaments, sobretot esportius i ambientals. 

 

També s'han recollit propostes per invertir en la recuperació del patrimoni històric pescador i en l'activitat nàutica. Es poden consultar totes en aquest enllaç. Amb aquestes 36 propostes se supera la xifra de l'any passat, en la qual se'n van recollir 29. Des del consistori també han volgut destacar que prop de 600 persones s'han registrat a la plataforma de vot electrònic, una xifra que consideren molt bona.

 

Avaluació de les propostes per part dels tècnics municipals

Les 36 propostes recollides seran ara avaluades per part dels serveis tècnics municipals fins al 19 d'octubre. Els tècnics hauran d'avaluar la viabilitat de les idees i calcularan el seu cost econòmic. De la mateixa manera, estudiaran si algunes propostes similars es poden fusionar.  El topall màxim per a cada proposta són 200.000 euros, tot i que en casos que se superi aquesta xifra es pot valorar si hi pot haver una reducció. Les que no es podran admetre són les que no són competència del consistori.

 

La fase final del procés serà la votació, que es farà del 29 d'octubre a l'11 de novembre, a través de la plataforma electrònica de participació decidim.calafell.cat. Hi podrà votar tothom que estigui empadronat a Calafell i sigui major de 16 anys. Amb aquests pressupostos participatius es vol que els ciutadans decideixen el destí de l'1% dels ingressos ordinaris de l'Ajuntament, un import que se situa en els 400.000 euros. Al pressupost municipal de l'any 2019 s’hi incorporaran les propostes que obtinguin més vots fins a exhaurir aquests 400.000 euros.

📸 L'actualitat de Tarragona en imatges! Segueix-nos a Instagram

📍 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil les notícies de Tarragona. És gratis!

Comentaris