Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

Calafell posa en marxa una regidoria destinada a promoure el benestar dels animals

La regidoria de Qualitat de Vida Animal està encapçalada per Helena Rubio
La regidoria gestionarà les colònies de gats de carrer. | BPDiari

 

La nova regidoria de Qualitat de Vida Animal de l'Ajuntament de Calafell ja és una realitat. Aquest dilluns 12 de novembre al matí, l'alcalde del municipi, Ramon Ferré, ha signat el decret mitjançant el qual s'ha creat aquesta nova àrea, que queda integrada dins de la de Qualitat de Vida i Promoció Econòmica. Al capdavant d'aquesta nova regidoria hi haurà Helena Rubio.

 

Cinc competències bàsiques de la nova regidoria

La regidoria de Qualitat de Vida Animal tindrà cinc competències bàsiques, segons ha anunciat l'Ajuntament. S'encarregarà de la recollida d'animals a la via pública, gestionarà les colònies de gats del municipi, implementarà mesures per fer de Calafell un municipi 'pet friendly' (amic dels animals), fomentarà la qualitat de la vida animal, i impulsarà la creació d'un centre d'acollida de gossos i gats.

 

L'Ajuntament de Calafell va anunciar la creació d'aquesta regidoria el passat mes de juliol, en un acte que va fer conjuntament amb Ecoan, una plataforma calafellenca de protecció dels animals i de la natura. Aquell dia, Ramon Ferré va explicar que la nova regidoria s'ocuparia «de totes les qüestions relacionades amb els animals, des de l’aplicació de la nova normativa que l’Ajuntament ha aprovat, fins als diferents projectes que tenim en cartera perquè Calafell esdevingui, de mica en mica, un municipi amic dels animals».

 

El refugi per a gats i gossos, una de les prioritats

El consistori marca com un projecte indispensable la creació del refugi per a gats i gossos, que també podria ser usat per altres municipis de la comarca. Des del govern calafellenc creuen que hi ha una mancança important a la comarca d'un refugi d'aquestes característiques. Una altra de les tasques de l'àrea serà la de posar ordre a les colònies de gats del municipi. Fa un mes i mig es van lliurar els carnets d'alimentadors de gats de carrer a la primera promoció de voluntaris, unes 50 persones que van fer una formació prèvia.

💬 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil l'actualitat de Tarragona. És gratis!

Comentaris