Vista del Castell de Calafell.

Calafell reobre museus, biblioteques, monuments i el Parc de la Sínia

També començaran a funcionar de nou els centres escolars

El desconfinament segueix fent passos al territori, i l'Ajuntament de Calafell ha anunciat que aquesta primera setmana de juny reobren al municipi diferents equipaments culturals, així com el Parc de la Sínia i les escoles. Igualment, també es recupera l'atenció presencial als serveis municipals d'ocupació. Serà una tornada amb les ja sabudes limitacions d'aforament i mantenint les mesures de seguretat aconsellades per les autoritats sanitàries.

Patrimoni històric i parcs

La Ciutadella Ibèrica, el Castell de la Santa Creu i la Confraria de Pescadors obren de nou aquesta setmana, amb un màxim del 50% de l'aforament i entrada gratuïta durant tot el juny. La Ciutadella i el Castell obren a partir de dimecres, mentre que la Confraria ho farà el dissabte 6 de juny. No obrirà encara la Casa Barral, perquè s'hi estan fent les obres de la nova museïtzació.

També s'obrirà el Parc de la Sínia, que estava tancat des de l'inici de l'estat d'alarma. Per contra, seguiran precintades totes les àrees de jocs infantils del municipi, mentre que les pistes esportives que es troben en zones verdes no es podran usar fins al 8 de juny.

Biblioteques i escoles

Pel que fa a les biblioteques, la Ventura Gassol reobre aquest dilluns, mentre la Casa Nova de Segur ho farà demà dimarts. Només funcionarà el servei de préstec i consultes sobre el fons, mentre que a la Ventura Gassol es permetrà la consulta a la sala amb un aforament limitat.

Tot i els dubtes que persisteixen entre la comunitat educativa, les escoles de primària i secundària tornen a obrir, tot i que l'assistència dels alumnes és voluntària. Es prioritza l'atenció als casos més vulnerables i als que no tinguin possibilitat de fer conciliació familiar i laboral. A les llars d'infants, l'assistència es limita a un màxim de cinc alumnes per classe, tot i que s'espera una assistència molt baixa.