Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

ÚLTIMA HORA

Troben els Gegants del Vendrell en un descampat de Castelló

Més de 3.000 persones han de rebre atenció dels Serveis Socials a Calafell

La xifra s'ha duplicat respecte al 2015, segons apunten des del consistori
L'Ajuntament de Calafell. | Ajuntament de Calafell

 

L'Ajuntament de Calafell atén actualment 3.205 persones als Serveis Socials municipals, una xifra que suposa gairebé el doble dels 1.710 usuaris que hi havia el 2015, a l'inici d'aquest mandat. Són xifres que ha ofert el consistori, alhora que ha volgut destacar l'augment de recursos, econòmics i humans, que hi ha hagut durant aquests tres anys. Així, el govern local assegura que el pressupost dels Serveis Socials ha augmentat un 23,40% des del 2015.

 

Gairebé 10.000 atencions en tres anys i mig als Serveis Socials

En aquests tres anys i mig que es porten de mandat, els Serveis Socials de Calafell han fet un total de 9.855 atencions i s'han multiplicat els tràmits per facilitar que els ciutadans puguin accedir a diferents ajudes o prestacions, així com al reconeixement de situacions familiars com poden ser la dependència, discapacitats, pobresa energètica o famílies monoparentals. En total s'ha passat d'acomplir 1.045 tràmits als 7.559 d'aquest 2018. 

 

Des del departament afirmen que s'ha donat una atenció especial a col·lectius com els de la gent gran, els infants i les persones que no tenen feina, però sempre amb la filosofia de revertir aquestes situacions, i no per donar només un subsidi. La tinent d’alcalde de Qualitat de Vida, Helena Rubio, ha posat èmfasi en el fet que s'havia d'actuar sobre els «damnificats per anys de retallades socials», els quals «mereixien que algú, per fi, estigués per ells, ja que es rescataven bancs, però no es rescataven persones». La regidora afegeix que «els poders locals, els ajuntaments en concret, poden fer molt més del que havien anat fent, especialment en municipis com Calafell».

 

Ajudes per trobar feina

En aquest sentit, des del consistori també han remarcat que, des del 2015, s'ha ajudat 499 persones a trobar feina, a través de la regidoria de Treball. Aquesta regidoria ha gestionat durant l'actual mandat 729 ofertes de feina, assolint una inserció laboral del 28%. La Borsa de Treball i el Punt de la Feina de Calafell han fet, des del 2016, un total de 13.905 atencions a usuaris.

🍅 Ets un apassionat de la cuina? Subscriu-te gratis al butlletí per rebre la recepta de la setmana al teu correu!

📍 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil les notícies de Tarragona. És gratis!

Comentaris