Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

Calafell posa en marxa el servei de teràpia ocupacional a la Masia de la Sínia

D'aquí a dues setmanes començarà a funcionar el centre de dia
La Masia de la Sínia de Calafell. | Ajuntament de Calafell

 

La Masia de la Sínia de Calafell comença a funcionar aquest dilluns 3 de setembre com a centre social, amb el servei de teràpia ocupacional per a persones amb discapacitats intel·lectuals, que la Fundació Santa Teresa del Vendrell ja ofereix al municipi, a la llar d’avis del nucli del Poble. Serà la primera activitat que es desenvoluparà al centre, encara que d'aquí a dues setmanes ja es començarà a oferir el servei de centre de dia per a persones grans.

 

De la mateixa manera, es preveu que hi hagi una oferta d’activitats culturals i de lleure, semblant a la que es fa als centres cívics, ja que l’equipament de la masia de la Sínia permet una gran flexibilitat i polivalència. Tot i això, l'ús social sempre serà prioritari, adreçat a persones que necessiten determinats serveis per al seu benestar personal o familiar. A demanda de l’Ajuntament, la Generalitat ha vist amb bons ulls la possibilitat d’oferir també servei de residència i, en aquest sentit, es farà una prova pilot de funcionament.

 

Demanda important del municipi

L’alcalde de Calafell, Ramon Ferré, no ha dubtat a qualificar d’històrica l’entrada en servei d’aquest equipament. Ferré ha recordat que el centre de dia «és una demanda molt important al municipi, ja que tenim tres residències de persones grans, totes tres privades i a Segur, però hi ha una demanda d’aquest tipus de servei des de fa molts anys». El batlle destaca que un dels trets més significatius d’aquest equipament «és la relació intergeneracional, perquè en aquest centre conviuran i compartiran les activitats persones de totes les edats».

 

La Fundació Santa Teresa ha invertit prop d'1,5 milions d’euros en aquest projecte, a canvi d’una concessió de la gestió per trenta anys. La superfície construïda és de 1.500 metres quadrats, en una sola planta i sense barreres arquitectòniques. Integra algunes de les edificacions annexes a la Masia de la Sínia, que és una antiga destil·leria del segle XIX. El centre de dia per a persones grans oferirà un total de 60 places, mentre que el taller ocupacional en tindrà 40.

 

El centre de dia, en poques setmanes

Pel que fa al centre de dia, el model de gestió serà el del centre Anna Serra del Vendrell, orientat a les necessitats dels usuaris i a aconseguir que se sentin com a casa. Quan estigui plenament operatiu, funcionarà dotze hores diàries —de vuit del matí a vuit del vespre—, de dilluns a diumenge. Dins d’aquesta franja horària, els usuaris podran estar-hi les hores que necessitin, sense cap mínim ni un horari fix. També s’oferiran serveis com dutxes geriàtriques o per a persones amb mobilitat reduïda, que podran sol·licitar-se independentment del fet de ser usuari habitual.

📍 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil les notícies de Tarragona. És gratis!

🍅 Ets un apassionat de la cuina? Subscriu-te gratis al butlletí per rebre la recepta de la setmana al teu correu!

Comentaris