Llaunes a la plaça de l'Alcalde Romeu de Calafell.

Calafell treurà els bancs d'una conflictiva plaça per combatre el tràfic de drogues

També s'intensificarà la vigilància policial

L'Ajuntament de Calafell retirarà els bancs de la plaça de l'Alcalde Romeu, al nucli de la Platja, com a mesura per combatre el tràfic de drogues que hi ha en aquest conflictiu espai. Així ho ha avançat l'alcalde del municipi, Ramon Ferré, a TarragonaDigital, després de les queixes que han expressat diversos veïns i famílies de la zona per la delinqüència i la deixadesa en la qual es troba aquesta plaça.

Encara no ens segueixes a Telegram? 📲 Forma part de la nostra comunitat! Comenta i rep les notícies més importants al moment al teu mòbil i GRATIS. Clica aquí, t'estem esperant!

Ferré ha admès que aquest és un espai complicat, «perquè queda amagat, ja que no és un lloc de pas». Això fa que, especialment a les tardes i al vespre, hi hagi persones que trafiquen amb drogues. L'alcalde apunta que la policia té controlades aquestes persones, «que viuen en un pis pròxim a la zona», però afegeix que sempre porten «quantitats petites de droga», raó per la qual és difícil actuar contra ells. Tot i això, el batlle ha assegurat que s'incrementarà la presència policial a la zona.

Plantejant un canvi urbanístic

A més del tràfic de drogues, a la plaça s'hi reuneixen alguns cops joves que fan 'botellón'. En aquest espai hi ha el Casal Jove i la regidoria de Joventut, on entitats del municipi hi fan activitats. Això ha portat a diverses famílies i veïns a reclamar més mesures per evitar aquests comportaments. Ramon Ferré admet que la plaça necessita «algun canvi urbanístic» i no descarta emprendre mesures «més contundents» si el problema persisteix.

De fet, la plaga de rates que fa dos estius va patir el nucli de la Platja tenia el seu origen en dos habitatges abandonats que hi havia en aquesta mateixa plaça i que donaven al carrer de Sant Pere, que era d'on provenien els rosegadors