Una caminada reivindicarà el paisatge literari d'Albinyana

Està impulsada per Marc Casellas i l'Agrupació Recreativa les Peces

 

Vista d'Albinyana. | BP Diari

 

Albinyana estrena aquest any 2019, amb motiu de la celebració de Sant Jordi, la seva primera caminada literària, impulsada per l'historiador local Marc Casellas i per l'Agrupació Recreativa les Peces, amb l'objectiu de seguir difonent i promocionant la cultura i el patrimoni local. El passat 2018 ja van presentar el llibre 'Les Peces: una voluntat de ser', escrit per Casellas, i enguany proposen aquest itinerari literari per divulgar els escriptors locals, seguint l'exemple del que es fa en llocs com el Vendrell o Vilafranca.

 

Un dels autors destacats de l'itinerari serà Joan Perucho (Premi Nacional de Cultura l'any 1994 i de les Lletres Espanyoles el 2002), que va establir la seva segona residència a Albinyana i es va enamorar del poble i els seus paisatges. Els seus textos seran part indispensable de la caminada. Com també ho seran els de l'historiador local Manuel Bofarull, l'escriptor Josep Rius i Morgades o el polític català Joan Raventós, que també va estar lligat al Baix Penedès i a Albinyana.

 

Les Peces, Albinyana i l'ermita de Sant Antoni

La caminada es farà el diumenge 28 d'abril i començarà a dos quarts d'onze del matí des del local de l'Agrupació Recreativa les Peces, a l'avinguda del Sagrat Cor. Des d'allà s'agafarà el camí vell cap a Albinyana, per seguir després en direcció a l'ermita de Sant Antoni. on es barrejaran els textos literaris amb la història i el paisatge. Posteriorment es tornarà a baixar fins a Albinyana, recorrent diversos dels seus carrers, per dirigir-se finalment de nou a les Peces.

 

La durada aproximada de la caminada és de dues hores, amb un recorregut de prop de vuit quilòmetres amb una dificultat baixa. Els organitzadors destaquen que es tracta d'una proposta ideal per a tothom, tant per a parelles com per a famílies que vulguin gaudir d'una caminada envoltada de bons paisatges i descobrir la literatura i la història que amaga el terme d'Albinyana. L'activitat és gratuïta per als socis de l'entitat. Els no socis podran participar adquirint el fulletó amb l'itinerari per un cost de dos euros.

 

També et pot interessar: