La CUP defensa el projecte de la Regió Agroalimentària del Penedès.

Les candidatures de la CUP, contra el Logis Penedès i a favor de la Regió Agroalimentària

La formació dona suport a la creació de la Regió Agroalimentària del Penedès

A una setmana de les eleccions municipals del 26 de maig, diferents candidatures i assemblees municipals de la CUP del Baix Penedès han fet un acte per reafirmar la seva oposició al projecte del Logis Penedès i mostrar el seu suport a l'alternativa proposada per No Fem el CIM, que és crear una Regió Agroalimentària del Penedès. L'acte va tenir lloc aquest diumenge 19 de maig al Papiol, i hi van ser presents les candidatures de la CUP de l'Arboç i Decideix Llorenç, així com les assemblees de Sant Jaume dels Domenys i la Bisbal del Penedès.

Sota el títol de 'Territori en perill: propostes per a l’enfortiment socioeconòmic local', la jornada de debat va comptar amb la presència del diputat Vidal Aragonès, que va assegurar que des del Parlament, la CUP aposta «per la defensa del territori com a eina per a l'apoderament local». Les candidates a l’alcaldia de l’Arboç, Maria Mestre, i Llorenç del Penedès, Irene Sardà, van explicar els projectes que s'han treballat a les diferents assemblees cupaires.

La formació es decanta clarament per la proposta de fer una Regió Agroalimentària del Penedès, que veu com «un element impulsor i dinamitzador d'aquest enfortiment socioeconòmic local». Després de les intervencions, es va gravar un vídeo amb algunes de les persones participants en l'acte, amb el qual es van mirar d'aglutinar totes les idees plantejades durant la jornada.

ERC-Som Poble vol preservar els espais naturals

També relacionat amb el model econòmic i de desenvolupament de la comarca, la coalició d'ERC i Som Poble al Vendrell ha destacat la necessitat de preservar els espais naturals, després de «la intensa urbanització dels darrers anys i l’esquarterament del territori per les grans infraestructures». La candidatura proposa desenvolupar el Pla Especial de Protecció de les Madrigueres, traslladant cap a l'interior la carretera que travessa la zona protegida.

També aposten per impulsar un consorci amb la Generalitat i els municipis d'Albinyana, Bonastre i Roda de Barà per la protecció del Massís de Bonastre i fer amb el mateix amb Bellvei i Calafell per les muntanyes del litoral.


Comentaris