Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

Canvi de marxa a Calafell: «No cal que correu tant, l'important és arribar al lloc»

Víctimes i familiars d'accidents de trànsit alerten els joves de Calafell
Una víctima d'un accident de trànsit es dirigeix als joves de Calafell. | BP Diari

 

Més de 300 estudiants dels instituts La Talaia i Camí de Mar de Calafell, així com de cicles formatius i formació d'adults han assistit aquest dimarts 20 de novembre al matí a l'activitat 'Canvi de Marxa', amb la qual es vol alertar els joves sobre els perills de les imprudències en la conducció de vehicles. És una activitat que ja han vist milers d'estudiants a tota Catalunya i que impulsa la fundació privada sense ànim de lucre Mutual de Conductors, amb el suport del Servei Català de Trànsit i la col·laboració de l’Ajuntament i la Policia local de Calafell.

 

L'activitat combina una representació teatral feta per dos actors, amb testimonis reals de gent que ha estat involucrada amb accidents de trànsit al territori, tant víctimes i familiars, com professionals de la policia local, els Bombers o el SEM. Sense oblidar imatges d'accidents, imprudències a la carretera o les conseqüències que aquestes poden tenir. Els alumnes han assistit a aquesta activitat al Centre Cívic Cinema Iris en dues sessions.

 

Impacte sobre els alumnes

El 'Canvi de Marxa' és innegable que té un impacte sobre els alumnes. De la gresca i les rialles inicials que hi havia a la sala, habituals quan es fa una activitat fora de les classes, s'ha anat produint un canvi en l'ambient, a mesura que s'anaven expressant els diferents testimonis. Testimonis com el d'un sergent de la policia de Calafell, que ha explicat com van atendre a dos joves de només 14 anys, un noi i una noia, que havien tingut un accident de moto al municipi. La noia va morir.

 

O el d'un caporal dels Bombers del Vendrell, que ha explicat com mai s'ha pogut treure del cap l'accident d'un cotxe a la rotonda de les Mates del Vendrell en el qual hi anaven quatre joves arbocencs que anaven a un local d'oci nocturn. Dos d'ells van morir. Encara ara, quan veu les flors que hi ha al lloc del sinistre, recorda aquell moment tan dur. «No correu tant, l'important és arribar al lloc», finalitza dient als alumnes. També un tècnic del SEM del Vendrell explica el cas d'un home que va ser atropellat per un conductor que anava begut i amb excés de velocitat.

 

Dos familiars que van perdre una persona a causa d'un accident, després de la seva intervenció. | BP Diari

 

Familiars i víctimes directes

Però els dos testimonis que més impacten són els últims. El primer, el d'una víctima d'un accident de moto que va perdre la mobilitat de les cames i ara va en cadira de rodes. El segon, el d'un pare que va perdre el seu fill per la imprudència d'un tercer. Dos testimonis durs i directes que fan canviar les cares dels joves. Les rialles i comentaris divertits ja s'han convertit en esbufecs, cares serioses i alguna llàgrima. Se'ls nota incòmodes, segurament un dels objectius perquè siguin ben conscients que tota precaució és poca a la carretera. 

💬 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil l'actualitat de Tarragona. És gratis!

Comentaris