Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

Demanen que el carrer de Cristina Baixa del Vendrell sigui només per a vianants

Els veïns denuncien la perillositat del carrer per les voreres petites, l'asfalt defectuós i la velocitat dels cotxes
El carrer de Cristina Baixa del Vendrell. | BP Diari

 

Els veïns del carrer de Cristina Baixa del Vendrell s'han organitzat per demanar un seguit de millores a l'Ajuntament del Vendrell, constituint una comissió de treball que representa el veïnat que viu en aquest carrer i el que hi té propietats. Aquesta comissió es transformarà aviat en l'Associació d'Afectats de Cristina Baixa, tal com han avançat en una nota als mitjans, amb la voluntat d'aglutinar totes les queixes, fer les demandes que calguin al consistori i recollir signatures si s'escau.

 

Els veïns de Cristina Baixa fa temps que denuncien diversos problemes al seu carrer. Un dels més evidents és la perillositat que comporta el trànsit rodat en un carrer amb unes voreres «defectuoses, desnivellades» i per on «és impossible anar-hi perquè no hi cap ni un cotxet de nen ni una cadira de rodes». Això provoca que els vianants vagin per l'asfalt, el qual tampoc es troba en bon estat. És un asfalt «defectuós per la humitat i pel gran volum de trànsit» que passa pel carrer, «moltes vegades a una velocitat excessiva».

 

Desviar el trànsit rodat cap a l'avinguda de la Riera

Per aquesta raó, una de les peticions que fan és que es desviï el trànsit rodat cap a l'avinguda de la Riera de la Bisbal, i que el carrer sigui només per a vianants, tret dels vehicles dels veïns o de càrrega i descàrrega. Això, admetent que el carrer «és un punt de connexió important» del Vendrell, ja que molta gent hi passa per anar del nucli antic cap al CAP, el Servei d'Ocupació, l'Eina o la zona escolar.

 

Problemes amb les aigües i el cablejat

El problema del trànsit, les voreres i l'asfalt no és l'únic que tenen els veïns d'aquest carrer. També lamenten que el sistema de canalització d’aigües és «molt deficient», provocant que algunes cases «s’inundin sempre que hi ha pluges i d’altres tinguin humitats que surten de sota terra». També denuncien el «cablejat defectuós» de l'electricitat, que ja va ser causant d'un incendi el passat mes de febrer. Per això, els veïns demanen que es millori el sistema de clavegueram i les canonades «perquè pugui absorbir tota l'aigua de la pluja, creant un eficient sistema de canalització d’aigües», i que el cablejat elèctric se soterri. 

 

Des de la comissió de veïns han agraït que alguns partits s'hagin interessat en els problemes que pateixen, i també el fet que l'Ajuntament hagi escoltat les demandes «fetes per una persona vinculada al carrer», tot i que aquestes, afegeixen, «de moment no s'han vist satisfetes». Per això anuncien que reiteraran les peticions al consistori esperant que es puguin donar solucions aviat.

 

📸 L'actualitat de Tarragona en imatges! Segueix-nos a Instagram

📍 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil les notícies de Tarragona. És gratis!

Comentaris