Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

Cartells de protesta contra les entitats bancàries al Vendrell

Acció de protesta d'Endavant (OSAN) contra la decisió del Suprem al voltant dels impostos per les hipoteques
Un cartell enganxat per Endavant al Vendrell. | Endavant (OSAN)

 

El col·lectiu Endavant (OSAN) ha fet una acció de protesta contra les entitats bancàries al Vendrell, la nit del dimarts 6 al dimecres 7 de novembre, que ha consistit en una enganxada de cartells per «assenyalar les entitats bancàries com a lladres de la nostra sobirania», tal com han apuntat en un comunicat. L'acció s'ha fet de manera simultània en diferents punts dels Països Catalans, com el Vendrell, Palma de Mallorca, Lleida o Sant Feliu de Llobregat.  

 

D'aquesta manera, Endavant ha posat diversos cartells a les façanes i els vidres dels bancs amb el lema 'Roben al poble per repartir-s'ho entre els rics', i també han fet algunes pintades a la façana d'algun banc. La Caixa, el Banc Santander o el Banc Sabadell han estat objecte de l'acció d'Endavant. D'aquesta manera, l'organització socialista i independentista ha volgut denunciar «l'enriquiment de les entitats financeres a través d'un dret bàsic com és l'habitatge». 

 

Protesta per la decisió del Tribunal Suprem

Endavant ha fet aquesta acció per protestar contra la decisió del Tribunal Suprem d'aquest dimarts de carregar als usuaris els impostos que deriven de les hipoteques. Una decisió que contradiu la primera que va prendre el mateix tribunal el passat 18 d'octubre, i que ha causat indignació entre la població i els partits polítics. Per OSAN, l'escenari demostra que «qui mana realment a l'Estat espanyol és l'IBEX-35», que va fer «una picada de crostó» després de la jornada negra de la banca del 18 d'octubre.

 

L'organització també critica la justícia espanyola, que veu com «un element de la classe dominant». Per tot plegat, Endavant (OSAN) creu que cal denunciar «el poder dels bancs, que roben i subjuguen la nostra sobirania», alhora que «fan negoci sobre el dret a l'habitatge, on la classe treballadora i les classes populars només hi podem perdre». «Allà on la banca guanya, perquè mana, li diuen democràcia i no ho és», conclouen al comunicat.

📸 L'actualitat de Tarragona en imatges! Segueix-nos a Instagram

📍 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil les notícies de Tarragona. És gratis!

Comentaris