Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

Cinema mut acompanyat d'orgue al Vendrell, amb el 'Faust' de Murnau

Juan de la Rubia posa música a aquest clàssic del 1926
Fotograma del 'Faust' de Murnau. | BP Diari

Els Amics de l'Orgue del Vendrell han programat per aquest divendres 14 de setembre una actuació molt especial dins el cicle de concerts de l'orgue de l'església. Es tracte de l'acompanyament musical de la pel·lícula muda 'Faust' de Murnau, de l'any 1926. Serà el prestigiós organista Juan de la Rubia qui posi el fons musical a aquest clàssic del cinema, en un concert que començarà a les nou del vespre a l'església parroquial del Vendrell.

 

De la Rubia va començar a gestar la idea d'acompanyar a l'orgue el 'Faust' de Murnau fa aproximadament set anys. Va ser l'any 2011 quan ho va fer per primera vegada i, des d'aleshores, la seva improvisació sobre aquesta pel·lícula ha anat creixent i evolucionant, al mateix temps que s'obria un buit en el seu repertori habitual. De la Rubia improvisa sobre pel·lícules de cinema mut en orgues molt diferents, amb un resultat sempre diferent, depenent de l'instrument, l'espai o la inspiració del moment. 

 

Juan de la Rubia, padrí de l'orgue del Vendrell

El mite de Faust, l'home que va vendre la seva ànima al diable a canvi de la saviesa infinita i els plaers mundans, està molt present en la literatura, la pintura i també el cinema. La seva història, procedent d'una llegenda germànica, obre la porta a un ventall impressionant d'emocions que molts artistes han volgut plasmar, com ara la fe, la por, el fet sagrat, el diabòlic, la joventut o la vellesa.

 

Goethe, Mann, Marlowe, Wagner, Berlioz, Gounod, Boito, Schumann, Liszt o Mahler són alguns dels creadors que s'han vist seduïts pels encants d'un personatge i una narració que han acabat sent universals. Juan de la Rubia està molt vinculat, des de fa temps, als Amics de l'Orgue del Vendrell, un instrument que ha tocat en moltes ocasions. Per això, al final del concert se li farà un homenatge i se'l nomenarà oficialment padrí de l'orgue del Vendrell.

📸 L'actualitat de Tarragona en imatges! Segueix-nos a Instagram

Comentaris