AQUESTA NIT

🚒 Ensurt a la Platja de Calafell per una fuita en una bombona de gas butà

Detenen un clan familiar que es dedicava al cultiu i venda de drogues al Baix Penedès

Han desmantellat una desena de quilos de marihuana en municipis com Segur de Calafell, Vendrell, Sant Jaume dels Domenys
L'operatiu s'ha realitzat de forma conjunta amb Servei de Vigilància Duanera de l'Agència Tributària | Mossos d'Esquadra

 

Els Mossos d'Esquadra han detingut a una banda criminal que es dedicava al cultiu i la venda de drogues i que a més, va segrestar i extorsionar un empresari de nacionalitat espanyola. Un total de 21 persones han estat detingudes a diferents punts de Catalunya entre ells Segur de Calafell, el Vendrell i Sant Jaume dels Domenys.

 

 

 

 

Una vintena de persones d'un clan familiar detingudes

Després de gairebé un any d'investigació els Mossos d'Esquadra van activar un operatiu de detenció, el passat 17 de juliol, contra aquesta banda criminal que comprenia homes i dones de nacionalitats espanyola, sèrbia i colombiana, i d'edats compreses entre els 18 i els 64 anys. Tot va començar quan la víctima del segrest va acudir a les dependències policials per denunciar que havia estat segrestat durant dos dies.

 

Havien segrestat un home per deutes econòmics

Els Mossos van poder detenir a quatre persones autores del segrest i que eren de la mateixa família. Els investigadors van comprovar que el segrestat era víctima d'un procés d'extorsió des de feia mesos per part d'una mateixa organització criminal, la qual li reclamava un deute de 250.000 euros per les pèrdues que havien patit en una transacció econòmica.

 

L'operatiu ha permès detenir 20 homes i 1 dona | Mossos d'Esquadra

 

 

Els agents van comprovar que tots els membres de l'organització eren d'una mateixa família de nacionalitat espanyola on diversos membres es guanyaven la vida a través d'accions delictives com el cultiu de plantacions cannàbiques i tràfic de marihuana.

 

L'operatiu es va executar a 10 municipis catalans

El passat 17 de juliol es va posar en marxa aquest operatiu que va acabar amb 21 membres de l'organització detinguts i amb 32 entrades i escorcolls a les localitats de Sant Pere de Ribes, Vilanova i la Geltrú, Cubelles, Canyelles, Segur de Calafell, Vendrell, Sant Jaume dels Domenys, Viladecans, Sant Esteve Sesrovires i Martorell.

 

Els agents van comprovar que tots els membres de l'organització eren membres d'una mateixa família | Mossos d'Esquadra

 

Es dedicaven al tràfic de drogues

En aquests escorcolls es van trobar 47.000 euros en metàl·lic, diverses armes de foc, un matxet de grans dimensions i es van desmantellar 11 plantacions en funcionament i 4 en procés a municipis com al Vendrell, on es van comissar 4.070 plantes i 6 kg cabdells de marihuana.

 

També es van intervenir una cinquanta de comptes bancaris, immobles i vehicles que sumaria una quantitat superior al milió i mig d'euros, i que estaven sota el nom de diferents persones del clan i que per tant, haurien estat finançats amb diners del tràfic de drogues.

 

Controlaven carrers i la policia amb càmeres

Els agents també van confirmar que aquest clan familiar havia instal·lat càmeres de videovigilància en diferents punts estratègies a Martorell, amb l'objectiu de controlar els moviments policials o possibles grups rivals.