La Confraria de Pescadors de Calafell ja forma part de la Xarxa de Museus Marítims

Acollirà una reunió de l'organisme el mes de març
Una imatge recent de la Confraria de Pescadors de Calafell. | Ajuntament de Calafell
 

Bones notícies per la Confraria de Pescadors de Calafell. Aquest centre d'interpretació mariner ja forma part de la Xarxa de Museus Marítims de la Costa Catalana, també coneguda com La Mar de Museus. Aquesta xarxa aglutina un total de divuit institucions de la costa de Catalunya que tenen el món mariner com a element comú. L'adhesió s'ha concretat després que els tràmits comencessin el 2018 i el centre ja participés en les reunions de la xarxa durant el 2019.

 

Reunió a Calafell el mes de març

Des de començaments d'aquest any 2020, la confraria ja és oficialment un nou membre de La Mar de Museus, després del conveni que es va signar fa uns mesos. Des de l'Ajuntament de Calafell han remarcat que aquesta incorporació suposa «una oportunitat per figurar en el mapa de museus de l'àmbit marítim i aprofitar per difondre el patrimoni calafellenc en aquest àmbit».

De la mateixa manera, aquesta adhesió també permetrà que el centre calafellenc participi en projectes comuns, i pugui acollir les reunions trimestrals itinerants que aquesta xarxa celebra. La següent que es farà, precisament, serà al municipi de Calafell, el pròxim 17 de març. La Mar de Museus és un projecte que lidera el Museu Marítim de Barcelona.

 

Calafell rep un nou fons bibliogràfic

Calafell també està d'enhorabona perquè els últims dies ha rebut la donació d'un fons bibliogràfic provinent del llegat de Miquel Montoliu, prohom de la cultura local que va morir l'any 2009. El fons, donat per la seva família, es conservarà a la Biblioteca Ventura Gassol. Montoliu era l'editor de 'Llibres de Matrícula', una editorial que publicava principalment llibres relacionats amb la història de Calafell i del Baix Penedès. Durant molts anys també va ser membre de l'antic Patronat del Castell, òrgan que vetllava per la conservació de la història i els monuments locals, i va ser el president dels Amics del Patrimoni.

"📋 Enquestes per detectar fortaleses i mancances en civisme al Vendrell" "Tot a punt per una nova edició del Cros Escolar de l'Arboç"