Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

ÚLTIMA HORA

2 ferits greus en un accident a la C-14 a Alcover

ATENCIÓ

Incendi de matolls a tocar de l'Escola La Vitxeta de Reus

El Consell Comarcal del Baix Penedès contracta quatre joves en pràctiques

Faran tasques als departaments de consum, habitatge, medi ambient i a l'Arxiu Comarcal
Les quatre joves contractades al Consell, amb Eva Serramià i Maria Jesús Sequera. | Consell Comarcal del Baix Penedès

 

Un any més, i ja en són tres, el Consell Comarcal del Baix Penedès ha contractat a diversos joves en pràctiques, a través del Programa de Garantia Juvenil, que es trobaven en situació d'atur. Els contractes, de sis mesos i a jornada completa, es fan amb l'objectiu que puguin millorar la seva ocupabilitat amb l'adquisició de les aptituds i les competències derivades de la pràctica laboral, de manera que sigui possible la seva incorporació al mercat laboral de forma estable.

 

Quatre joves de menys de 30 anys

Aquest any el Consell ha contractat quatre noies menors de 30 anys, que faran treballs als departaments de consum, habitatge, medi ambient i a l'Arxiu Comarcal. La contractació està subvencionada pel Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC). Les joves van començar a treballar el passat 31 d'octubre, i aquest dimecres 7 de novembre al matí han estat rebudes per la presidenta del Consell Comarcal, Eva Serramià, i la consellera d'Ocupació, Maria Jesús Sequera.

 

En l'acte, Serramià ha volgut destacar que «actualment hi ha molts joves amb titulació universitària que formen part d'una generació molt ben preparada, però que malauradament tenen poques oportunitats per posar en pràctica els seus coneixements». Per la seva banda, Maria Jesús Sequera ha recordat que els joves de la comarca «sempre han tingut un índex més elevat d'atur, i segons les necessitats que hem tingut com a administració, hem determinat uns perfils, s'ha fet una selecció, i durant els sis mesos se'ls tutoritzarà».

 

Gairebé 200 contractes des del 2015

El Pla d'Ocupació actual suposa una despesa de 44.000 euros, finançats íntegrament per la Generalitat de Catalunya. La presidenta del Consell Comarcal ha apuntat que «des del 2015 s'han contractat gairebé 200 persones, de forma temporal, al Consell Comarcal», una xifra que, segons ella, demostra que l'ens «aposta activament per participar en totes les convocatòries que es presenten». El resultat, ha continuat Serramià, «és molt satisfactori, ja que hem contribuït a disminuir en deu punts l'atur comarcal, i rebaixar-lo al 16%».

📸 L'actualitat de Tarragona en imatges! Segueix-nos a Instagram

Comentaris