Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

El conseller de Territori admet «el greuge» de la C-32 al Baix Penedès i el Garraf

Damià Calvet assegura que estudiarà les propostes de bonificacions que el territori demani
El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet. | TarragonaDigital.com

 

El conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, Damià Calvet, considera que el malestar que hi ha al Baix Penedès i el Garraf per l'increment de preu dels peatges de la C-32 a principis d'aquest 2019 «és legítim», i que la situació suposa «un greuge» respecte a altres territoris. Davant la premsa, Calvet ha recordat que l'objectiu del Govern és implantar la vinyeta tan aviat com sigui possible, i ha situat la pujada del cost dels peatges en el marc de la «revisió ordinària» que es fa cada any.

 

El conseller ha convidat els alcaldes del Garraf i el Baix Penedès a presentar la seva proposta de bonificacions per aquesta autopista, i s'ha compromès a «estudiar» la petició, assegurant que són «sensibles» al que demana al territori. Tot i això, ha volgut remarcar que ja hi ha diversos descomptes, en dies laborables, pels usuaris de la C-32 que disposen del Teletac.

 

Les actuals bonificacions per usuaris amb Teletac

Les bonificacions que fa referència el conseller són descomptes del 30% que s'apliquen a vehicles que passen per la barrera diverses vegades durant la setmana, a vehicles de baixes emissions i als que circulen amb més de tres ocupants. Damià Calvet ha afegit que són bonificacions acumulables, amb el qual creu que són «una bona solució» pels veïns i empreses que fan servir de manera habitual la C-32. Tot i això, ha reiterat que la situació és «un greuge» respecte a altres territoris.

 

Els Consells Comarcals del Baix Penedès i el Garraf van anunciar aquest dilluns que impulsarien el Pacte del Penedès Marítim, seguint l'exemple del Pacte de Berà, per fer arribar les peticions de bonificacions al Govern de la Generalitat. Plataformes com No Vull Pagar C-32 i la Coordinadora de Calafell també han mostrat la seva indignació per l'augment d'un 2,21% dels dos peatges de la C-32 que hi ha al territori, i que n'han disparat el cost fins als onze euros per trajecte.

 

Valoració positiva del Consell del Baix Penedès

La presidenta del Consell Comarcal del Baix Penedès, Eva Serramià, ha valorat de forma positiva les declaracions del conseller de Territori i ha remarcat que l'anunci del Pacte del Penedès Marítim «ja ha fet efecte». Per Serramià, amb les declaracions del conseller «queda palès que les actuals bonificacions són totalment insuficients».

Comentaris