Imatge d'un exemplar de corriol camanegre

El corriol camanegre no resisteix el desconfinament a Coma-ruga

De la prop de la cinquantena d'ous localitzats, només sis pollets han arribat a l'edat adulta

Només sis pollets dels prop de 50 ous de corriol camanegre que es van detectar a la primavera a Coma-ruga i a les Madrigueres, al litoral vendrellenc, han pogut arribar a l'edat adulta. Són dades que ha aportat el grup ecologista Geven a Televisió el Vendrell i que constaten que la pressió humana que ha reaparegut amb el desconfinament ha estat massa per aquesta espècie protegida.

Una criança rècord

I això que aquest 2020 hi havia hagut una criança rècord del corriol al litoral baixpenedesenc, producte dels mesos de confinament pel coronavirus. A Coma-ruga es van localitzar fins a tretze nius a la platja, mentre que a Sant Salvador, a la zona de les Madrigueres, n'hi havia tres més. A cada niu hi havia tres ous. En total, 48 pollets, dels quals només sis han resistit la tornada de la gent a les platges.   

Encara no ens segueixes a Telegram? 📲 Forma part de la nostra comunitat! Comenta i rep les notícies més importants al moment al teu mòbil i GRATIS. Clica aquí, t'estem esperant!

Des del Geven han assenyalat «el mal ús de les platges» o la presència de gossos com a causes principals de la mort dels pollets. La majoria han tingut lloc a la platja de Coma-ruga, on no s'ha salvat cap niu. En canvi, a les Madrigueres, una zona on la pressió de la gent és menor, han pogut subsistir dos dels tres nius. El tercer es va veure afectat per una garsa.

Els ecologistes apunten que cal treballar més en la conscienciació de la gent i tancar d'una manera més efectiva els llocs de criança d'aquesta espècia protegida que nidifica a les platges de Tarragona. Aquest no és el primer any que la pressió humana acaba amb la majoria de pollets de corriol. El passat estiu, el Geven també va lamentar la pèrdua d'una dotzena de nius.