Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

Pluja de crítiques a Som Poble per la suspensió del ple sobre l'estat del Vendrell

PxC, Cs, PP i SSP carreguen contra Som Poble, i aquests els demanen «més autocrítica»
El portaveu de Som Poble, Ruben Suan, en un ple del Vendrell. | BP Diari

 

L'anunci de la suspensió del ple de l'estat de la vila que s'havia de fer aquest dissabte 17 de novembre a l'Ajuntament del Vendrell ha comportat reaccions de tots els grups polítics, amb una majoria de crítiques cap al grup de Som Poble, pel recurs que va interposar contra la celebració del ple. Som Poble exigia que el ple fos convocat per la Junta de Portaveus, tal com marca l'article 14 del ROM, però aquest es va convocar en una reunió de portaveus, perquè la Junta de Portaveus no s'ha convocat mai fins ara, segons el govern local.

 

La majoria de partits s'han mostrat molt durs amb Som Poble, fent èmfasi amb el fet que hi havia un acord de tots els grups per convocar el ple d'aquesta manera, en una reunió on no hi va ser Som Poble. El principal grup de l'oposició, PxC, ha lamentat la «manca de respecte de Som Poble amb la resta de regidors» i els ha acusat de «covardia» per provocar la suspensió del ple. «Alguna cosa deuen tenir a amagar», ha etzibat Araceli Bundó, qui ha assegurat que el partit d'esquerres havia acceptat la convocatòria del ple «en una segona reunió on sí que hi van ser». Per això, conclouen que tenen «una manca d'interès pel benestar de la vila».

 

Un rampell i una actuació «caciquista»

Des de Ciutadans, Luz Ramírez ha titllat de «rampell» la decisió de Som Poble, assegurant que no han mesurat «les repercussions que aquesta comporta». Aquestes repercussions són, per Cs, «un retard en la celebració del ple i el fet que, ara, aquest costarà diners, ja que la Junta de Portaveus preveu una indemnització per l'assistència dels portaveus». Més enllà ha anat el portaveu del PP, Jero Merino, que ha acusat el portaveu de Som Poble, Ruben Suan, de «caciquisme». Merino també ha carregat contra l'alcalde, Martí Carnicer, de qui ha dit literalment que s'ha «abaixat els pantalons» davant SP.

 

Manca de responsabilitat política, diu SSP

Fins i tot Sí Se Puede ha mostrat el seu malestar amb la formació de Suan. El partit recorda que a la reunió del 19 d'octubre van fer un seguit de propostes per garantir una major participació dels ciutadans, que es fes en un espai gran, i que hi hagués un debat dinàmic, i no «un míting polític de cada grup», però que tots els grups municipals «van votar en contra» tret de la portaveu de PxC. Per tot això, Sí Se Puede creu que, per part de Som Poble, és «una manca de responsabilitat política no assistir a les reunions on ens haurien pogut donar suport i, dos dies abans del ple, facin públic que interposen un recurs per impugnar el ple».

 

SSP també acusa Som Poble de «manca de responsabilitat vers els ciutadans» i creuen que la decisió respon més «a la voluntat de sortir a la foto que no a la voluntat de buscar solucions polítiques». Només Eva Mata, d'ERC, ha evitat criticar SP, limitant-se a apuntar que «estan en el seu dret» de fer la impugnació i que ja sabien que era una cosa «que podia passar».

 

Som Poble insta els grups a fer «autocrítica»

Des de Som Poble s'han mostrat «satisfets» per l'ajornament del ple i s'han defensat de les crítiques dels altres grups dient que els caldria «més autocrítica», segons Ruben Suan. «No per arribar a un acord entre els partits vol dir que ens puguem saltar el ROM, és una manera d'actuar que molts grups han criticat durant aquest mandat quan l'ha fet el govern», ha respost. Suan ha apuntat que la reunió del 19 d'octubre es va convocar «només amb un dia d'antelació» i que cap dels dos regidors hi podia assistir.

 

«Vam demanar a l'alcalde que canviés la data però no va voler», afegeix Suan, que veu «irònic que els partits lamentin el retard que hi haurà per fer el ple quan aquest, fins ara, no s'ha celebrat mai, tot i estar contemplat al ROM».  Per últim, el portaveu de Som Poble nega que donessin el vistiplau a la convocatòria del ple en cap reunió i recorden a Cs que, en relació al tema econòmic, «nosaltres vam demanar al ple del cartipàs que el màxim de retribucions per cada assistència fossin 30 euros, i els grups s'hi van oposar». 

💬 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil l'actualitat de Tarragona. És gratis!

Comentaris