Cs de Calafell justifica el seu no al pressupost pels 1.800 euros de l'AMI

Tejedor creu que aquests diners s'haurien de destinar a ajudes socials
El regidor de Cs a Calafell, José Manuel Tejedor. | BP Diari

 

El grup municipal de Ciutadans (Cs) a l'Ajuntament de Calafell ha justificat el seu vot en contra als pressupostos pel 2018 un cop més per la partida destinada a l'Associació de Municipis per la Independència (AMI), que puja a 1.859 euros. El portaveu de la formació, José Manuel Tejedor, ha demanat de nou que s'anul·li aquesta partida i que els 1.859 euros es destinin «a assumptes socials»

 

Aquesta és una argumentació que el partit taronja ha mantingut els últims dos anys i que va servir perquè trenqués el pacte inicial de govern que havia signat amb el PSC. L'Ajuntament de Calafell va acordar entrar a l'AMI a la tardor del 2015, després d'una votació secreta amb una urna que es va fer en un ple municipal. La majoria dels regidors del consistori van votar a favor d'entrar a l'associació, un fet que des de Cs de Calafell no s'ha acceptat mai.

 

Cs critica la mala gestió del govern de Calafell

A banda del tema de l'AMI, Tejedor també ha criticat la manera com el govern local està gestionant el municipi, posant com a exemple que els pressupostos pel 2018 s'aprovin «a escassos tres mesos de finalitzar l'any». El portaveu de Cs no està d'acord amb com s'han distribuït les partides dels comptes, lamentant que les que es destinen a promocionar el comerç i el turisme «no arriben a l'1% del total».

 

En canvi, Tejedor no veu clar que «es gastin gairebé dos milions d'euros al Port de Segur, que no serviran per dinamitzar ni crear llocs de treball, dos dels greus problemes del nostre municipi». El pressupost pel 2018 de l'Ajuntament de Calafell es va aprovar inicialment aquest dilluns 3 de setembre, gràcies als vots de l'equip de govern (PSC, UAM i PP) i l'abstenció d'ERC i el regidor no adscrit, Jesús Benedicto, ex de Ciutadans. Els comptes pugen a 47,7 milions d'euros, amb 6,8 milions destinats a inversions.