EN DIRECTE

Tota la informació del coronavirus a la demarcació de Tarragona

Ciutadans de Calafell dona suport al projecte de creació d'una reserva marina

El projecte 'Costa Calafell' vol recuperar la flora i la fauna del litoral
Vista aèria de la platja de Calafell. | Ajuntament de Calafell
 

 

El grup municipal de Ciutadans (Cs) a l'Ajuntament de Calafell presentarà una moció al pròxim ple municipal per donar suport al projecte de crear una reserva marina al litoral calafellenc. Segons el portaveu de la formació taronja al consistori, José Manuel Tejedor, aquesta és una iniciativa que impulsen «dues empreses especialitzades sota el nom de 'Projecte Costa Calafell'», amb la qual volen «recuperar la flora i la fauna, crear un espai d'estudi per a científics i afavorir un turisme especialitzat, de qualitat i respectuós amb el medi ambient».

 

Lluita contra la degradació i l'erosió del litoral

Ciutadans demana a la resta de grups municipals que s'afegeixin a la iniciativa perquè aquesta esdevingui una realitat. El projecte contempla la col·locació de diferents boies ecològiques, així com d'estructures obertes ancorades al fons marí amb materials reciclats, amb l'objectiu d'evitar la regressió de les platges. Són elements que anirien monitorats de manera que es puguin desenvolupar estudis científics sobre l'ecosistema marí.

 

José Manuel Tejedor ha volgut remarcar que amb un projecte com aquest es podrà lluitar «contra el canvi climàtic, contra la degradació de la costa i contra l'erosió de les platges», al mateix temps que es protegeix «el litoral i es restaura la vida marina». El portaveu de Cs a l'Ajuntament de Calafell també afegeix que la iniciativa contempla «campanyes de conscienciació sobre la importància de tenir cura del planeta» i preveu també «la implicació del sector pesquer».

 

Projecte de regeneració de les platges

L'Ajuntament de Calafell va anunciar a principis del passat estiu que impulsaria un sistema per evitar la regressió de les platges del municipi, consistent en acumular restes de vegetació marina a la sorra. La prova pilot que es va fer a Segur de Calafell va donar bons resultats. De la mateixa manera, el consistori va informar que abans d'acabar aquest 2019 començaria el projecte de regeneració de les platges que finança el Servei de Costes de l'Estat. És una actuació que es farà entre l'Estany i el límit del municipi amb Cunit.

 

Més notícies de la categoria Baix Penedès