Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

Cunit aplicarà multes de fins a 1.000 euros als banyistes que no respectin la bandera vermella

L’Ajuntament defensa la mesura perquè els advertiments dels últims cinc anys no han fet efecte
Cunit sancionarà els banyistes que no respectin la bandera vermella | Cedida

 

 

L’Ajuntament de Cunit ha anunciat que passarà de l’advertiment a la sanció contra els banyistes que no respectin la bandera vermella hissada a les platges quan el bany estigui prohibit. Si bé fa cinc anys ja va anunciar que posaria en marxa un sistema de multes d'acord amb l’Ordenança d’Ús, Seguretat i Conservació a les platges, fins ara no se n’havia imposat cap perquè el consistori s’havia limitat a avisar els banyistes. Aquest estiu, però, el govern municipal lamenta que el servei de socorrisme ha hagut de fer tres rescats perillosos i defensa la necessitat d’aplicar les multes per frenar «la inconsciència» dels usuaris de les platges. Segons l’ordenança municipal, les sancions pels qui no respectin la bandera vermella poden anar dels 501 als 1.000 euros.

 

 

 

Banyar-se amb bandera vermella, doble risc 

El regidor de Seguretat Ciutadana de Cunit assenyala que el consistori «posa a l’abast dels banyistes els mitjans perquè la seva estada a la platja sigui segura» i demana que «tothom respecti tant les banderes com les indicacions del servei de vigilància i salvament». «Banyar-se amb bandera vermella no només posa en risc la seguretat del banyista sinó també la dels socorristes», afegeix.

 

Les platges de Cunit compten amb un servei de vigilància i socorrisme format per 19 socorristes —10 socorristes aquàtics i 9 vigilants de platja—, 8 torretes de vigilància i 3 mòduls de salvament. Al mateix temps, la vigilància té el suport d’un dron per a casos d’emergència i aquest estiu s’ha instal·lat de forma permanent una patrulla de la Policia Local a les platges entre les 12 i les 18 hores.

 

📍 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil les notícies de Tarragona. És gratis!

🍅 Ets un apassionat de la cuina? Subscriu-te gratis al butlletí per rebre la recepta de la setmana al teu correu!

Comentaris