Cunit millorarà l'accés per carretera als barris de muntanya

Les vies d'accés als nuclis de Jardins, Rosers i Costa Cunit tenen diverses deficiències
Imatge del nucli de Costa Cunit. | Cedida

 

L'Ajuntament de Cunit millorarà els accessos per carretera als barris de muntanya dels Rosers, els Jardins i Costa Cunit, que presenten diverses deficiències. Segons el consistori, aquestes vies tenen una amplada insuficient i punts cecs que suposen punts d'inseguretat viària. La primera actuació es farà a la carretera que va de Cunit a Clariana, en la qual es preveu ampliar i millorar el traçat del tram dos, així com els sistemes de drenatge i d'evacuació de l'aigua.

 

També es posarà nova senyalització vertical i horitzontal. Tot amb un cost de 220.000 euros, en un projecte que ha redactat l'empresa Plikum i que té un termini d'actuació de dos mesos i mig. La segona actuació es farà a la carretera de Sant Antoni, i preveu una millora del drenatge, el traçat i l'evacuació d'aigua, així com la instal·lació de nova senyalització i de barreres de protecció. Té un cost total de 939.000 euros, en un projecte fet per l'empresa Forest, i tindrà una durada de tres mesos. 

 

L'últim projecte és el de la millora del traçat de les carreteres Camí de Puig de Tiula i Camí de l'Arboç, així com l'encreuament amb el Camí Vell a Clariana i la carretera de Sant Antoni. Es tracta d'1,5 quilòmetres en els quals es millorarà el drenatge i l'evacuació d'aigua de la plataforma i les conques hídriques, i es millorarà la seguretat mitjançant la senyalització vertical, horitzontal i les barreres de protecció. El projecte, redactat per Plikum, té un cost d'1.8 milions d'euros, i una durada de set mesos. El total dels projectes preveuen expropiacions per valor de 234.000 euros.

 

Ajuts de mobilitat pels estudiants

Per altra banda, el ple de l'Ajuntament de Cunit també ha aprovat les bases reguladores dels ajuts a la mobilitat que es donen pels estudiants de Cunit que cursen els seus estudis fora del municipi. Els requisits que es demanen són estar empadronat a Cunit, realitzar estudis reglats no obligatoris fóra de Cunit, superar uns crèdits mínims de la matrícula i estar dins dels barems econòmics que es marquen.

"🚨 URGENT: Se suïcida el presumpte autor de l'assassinat de Sara al Port Olímpic" "Tot a punt a la Bisbal del Penedès per la tradicional Fira de tardor"