Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

Decideix Llorenç transmet a Quim Torra l'oposició ciutadana al Logis Penedès

El President de la Generalitat va ser a Llorenç per inaugurar el nou ajuntament
Quim Torra, atenent els regidors de Decideix Llorenç. | Decideix Llorenç

 

Llorenç del Penedès va inaugurar aquest passat dissabte 15 de setembre el seu nou ajuntament, i ho va fer amb la presència del President de la Generalitat, Quim Torra. Aprofitant la visita de Torra, dos regidors del grup municipal de Decideix Llorenç van fer-li entrega del llibre 'Diuen... Escrits propers', de Nati Soler i Josep Vallès, un recull de poemes i fotografies del Penedès, en el qual hi van posar una dedicatòria amb missatge sobre el Logis Penedès. 

 

L'escrit de la dedicatòria afirma que «no hi ha govern, ni empresa, ni sistema econòmic, que justifiqui expropiacions, monstres logístics en ple decreixement i paisatges robats. No hi ha govern, ni empresa, ni sistema econòmic que pugui aturar l'anhel dels penedesencs de DECIDIR sobre el seu territori». Els dos regidors de Decideix Llorenç van explicar a Quim Torra l'oposició que hi ha per part de la població al projecte del Logis Penedès, i van demanar que els penedesencs tinguin «el dret a decidir» sobre el seu territori.

 

La Generalitat reactiva el Logis Penedès

El President de la Generalitat va escoltar les paraules dels dos regidors i es va comprometre a traslladar-ho al Govern. La Generalitat va anunciar a principis d'aquest estiu la voluntat de reactivar el Logis Penedès per fases, amb una primera fase de 40 hectàrees. Segons el Govern català, això respon a la demanda d'algunes empreses de disposar de sòl logístic al territori.

 

Però la reactivació del projecte logístic va comportar la revifada de la plataforma ciutadana No Fem el CIM, contrària a aquest model econòmic. Des de No Fem el CIM creuen que el Logis se sustenta en «una gran mentida» i que només comportarà la creació de llocs de treball «de baixa qualitat», la majoria dels quals no revertiran en la comarca. En canvi, des de la patronal penedesenca FEGP creuen que l'aposta per la logística pot ser «la gran oportunitat» del territori per desenvolupar la indústria. 

📍 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil les notícies de Tarragona. És gratis!

🍅 Ets un apassionat de la cuina? Subscriu-te gratis al butlletí per rebre la recepta de la setmana al teu correu!

Comentaris