INVITACIÓ:

Et convidem al nou grup oficial de Facebook de TarragonaDigital on comentarem l'actualitat de TGN entre tots. APUNTEU-VOS CLICANT AQUÍ!

Demanen que es reguli l'ús de patinets elèctrics al Vendrell

Podem presentarà una moció de la Xarxa Vendrellenca al pròxim ple
Imatge d'arxiu d'un patinet elèctric.   | Cedida

 

La Xarxa Vendrellenca demanarà a l'Ajuntament del Vendrell que reguli l'ús dels vehicles de mobilitat personal per dins del municipi, com poden ser els patinets elèctrics, les bicicletes o els patins. Ho farà mitjançant una moció que presentarà el grup municipal de Podem al ple d'aquest mes de setembre. Bàsicament es tracta de la mateixa moció que es va presentar fa un any, però que finalment es va retirar per esperar la normativa del govern espanyol.

 

«Ha passat un any i seguim sense tenir una regulació estatal, amb el qual hem decidit presentar de nou la moció», ha explicat Antonio García, portaveu de la Xarxa. L'entitat creu que cal una regulació per aquesta mena de vehicles de mobilitat personal, especialment per l'auge dels patinets elèctrics els últims mesos. «Ens trobem que circulen per qualsevol lloc sense fer cas de les normatives, amb el perill que això suposa», afegeix García. 

 

Accidents amb els patinets elèctrics

Des de la Xarxa recorden que aquest estiu hi ha hagut diversos accidents de persones que anaven amb patinet elèctric, un dels quals va tenir lloc al mateix municipi, al Camí dels Molins. La nova normativa hauria de regular els llocs per on podrien circular aquests vehicles i la velocitat màxima per fer-ho. Com a exemple s'ha agafat l'ordenança aprovada a Barcelona. Al Baix Penedès, Calafell va aprovar una modificació de l'ordenança de circulació el passat gener, per incloure aquests vehicles.

 

L'entitat que agrupa diverses associacions de veïns també creu que la nova normativa podria incorporar la regulació de l'ús de les bicicletes, recordant que l'Ajuntament del Vendrell té previst fer un nou carril bici que uneixi la zona escolar amb el centre de la ciutat, gràcies a una subvenció del fons FEDER. La proposta es debatrà al pròxim ple municipal, previst en un principi pel dilluns 23 de setembre.

Més notícies de la categoria Baix Penedès