Desallotgen una piscina municipal del Vendrell per un núvol tòxic

La reacció s'ha provocat en barrejar-se salfumant amb el clor

Els Bombers de la Generalitat i la Policia Municipal del Vendrell han hagut de desallotjar preventivament la piscina municipal del Club d'Esports Vendrell aquest dimarts 15 de gener al matí, després que es produís una reacció química que ha creat un núvol tòxic.  Des dels Bombers han explicat que la reacció s'ha produït en barrejar-se salfumant amb el clor de la piscina. L'avís s'ha rebut a les 10.55 hores, i tres dotacions s'han traslladat al complex esportiu del carrer del Doctor Robert.

Encara no ens segueixes a Telegram? 📲 Forma part de la nostra comunitat! Comenta i rep les notícies més importants al moment al teu mòbil i GRATIS. Clica aquí, t'estem esperant!

Els Bombers han confinat la desena d'usuaris que hi havia als vestidors, mentre airejaven la zona de la piscina. Al lloc també s'hi ha desplaçat el Servei d'Emergències Mèdiques (SEM). Segons l'Ajuntament, un operari de manteniment de la piscina ha mostrat símptomes d’afectació a les vies respiratòries altes, per la qual cosa ha estat traslladat a l’Hospital del Vendrell per a un reconeixement mèdic.

El regidor d'Esports de l'Ajuntament del Vendrell, Ferran Trillas, ha explicat a aquest mitjà que s'ha activat el protocol «per prevenció i per evitar cap complicació», tot i que la reacció química només ha afectat una zona del complex. Segons Trillas, en pocs minuts es preveu obrir de nou la piscina, ja que la situació ja està normalitzada. 

Segon incident similar a la mateixa piscina

Aquesta no és la primera vegada que passa un incident d'aquesta mena a la piscina municipal del Club d'Esports Vendrell. El novembre del 2016 ja es va haver de desallotjar el recinte pel mateix motiu, una reacció química que, en aquell cas, es va produir a zona de les calderes. Aquella vegada, la reacció va ser més gran, fins al punt que dos treballadors del complex i un monitor van ser traslladats a l'Hospital del Vendrell per fer-los un reconeixement tot i que se'ls va donar d'alta al cap de poc temps. La piscina també va estar unes hores tancada, seguint el protocol previst per aquests casos.