ÚLTIMA HORA

Tsunami Democràtic dona per assolides les tres jornades de protesta que havia convocat

EN DIRECTE

Els Mossos carreguen contra els manifestants que tallen l'AP-7 a Girona

Comencen a desmuntar la línia d'alta tensió que passa pel mig de Calafell

La primera fase contempla la retirada de tots els cables
La línia d'alta tensió que passa pel mig de Calafell. | Ajuntament de Calafell

 

Endesa ja ha començat els treballs per desmuntar la línia elèctrica d'alta tensió que passa pel mig del municipi de Calafell. Aquesta és una línia que ja no està en funcionament, des que fa uns mesos va entrar en servei el nou traçat que va paral·lel a l'autopista. Amb aquest desmantellament, el municipi recuperarà per a ús públic un gran espai, que fins ara estava afectat per aquesta línia.

 

Desmantellament en tres fases

El desmantellament de la línia d'alta tensió es fa en tres fases. La primera suposa la retirada de tot el cablejat aeri, després es fa el desmuntatge de les diferents torres i, per últim, hi haurà la demolició dels fonaments de cada torre. Al nucli de Segur de Calafell ja s'han començat a treure els cables de les torres, mentre que als carrers del Gironès i del Priorat, entre la Platja i el Poble, ja s'han fet els treballs preliminars i l'inici del desmuntatge de fils és imminent.

 

Tot i que les obres han començat amb retard, es preveu que en uns mesos Endesa ja hagi deixat lliure el terreny pel qual passa tota la línia. El regidor de Serveis Urbanístics de l'Ajuntament de Calafell, Miguel Ángel Perín, ha destacat «la satisfacció que sentim perquè els ciutadans d’aquest municipi podran gaudir del seu territori». Tal com ha recordat Perín, aquesta és una línia d’alta tensió «gairebé centenària, que impedeix destinar a cap ús, com equipaments o altres edificacions, milers i milers de metres quadrats que hi ha a sota».

 

Nova línia que transcorre en paral·lel a l'autopista

Endesa va posar en marxa l'estiu passat una nova línia elèctrica d'alta tensió en un traçat que transcorre paral·lel a les autopistes AP-7 i C-32, al pas per Calafell i el Vendrell. L'abril del passat 2018 es van aixecar les dues últimes torres, d'un total de 49. D'aquesta manera, s'obria la porta al desmantellament de l'antiga línia, amb un traçat que generava molt més impacte en aquests municipis del Baix Penedès.

 

També et pot interessar:

Time-lapse de l'aixecament d'una torre d'alta tensió al Vendrell.

💬 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil l'actualitat de Tarragona. És gratis!

Comentaris