GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

Comença el desplegament de la fibra òptica a Albinyana

Es preveu que estigui desplegada a tot el municipi abans que acabi aquest 2019
La façana de l'Ajuntament d'Albinyana. | BP Diari

 

Les obres pel desplegament de la fibra òptica a Albinyana ja han començat, segons ha informat l'operadora Telefònica a l'Ajuntament. El consistori va donar els permisos per desplegar la fibra òptica fa més de deu mesos, però fins ara no s'han començat els treballs. El desplegament es farà per fases. La primera portarà la fibra als nuclis de Bonaterra i la Papiola, i podria estar finalitzada abans de Setmana Santa. Les llars d'aquests dos nuclis ja es podrien connectar a la fibra en dos mesos, aproximadament.

 

A tot el municipi abans d'acabar el 2019

Des de l'Ajuntament han afegit que la resta de nuclis d'Albinyana i les Peces haurien de tenir accés a la fibra òptica abans d'acabar aquest 2019. Aquesta era una de les grans demandes de la ciutadania, ja que actualment la velocitat de les connexions és molt escassa en diferents punts del municipi. L'alcalde, Quim Nin, ha destacat que l'arribada de la fibra «no és només un aspecte de connectivitat, sinó que promou la igualtat d'oportunitats i garanteix el benestar futur al nostre municipi».

 

Per Nin, «estar més i millor connectat permet tenir més oportunitats laborals i, per tant, més progrés social, la fibra òptica en pobles com el nostre permet innovar, treballar i emprendre, sense necessitat d'haver d'anar a viure en grans ciutats». El desplegament de la fibra òptica s'emmarca en el Programa Nacional d'Extensió de la Banda Ampla de Nova Generació (PEBA-NGA), que gestiona el Ministeri d'Economia i Empresa a través de la Secretaria d'Estat per l'Avançament Digital i finançat pel Fons Europeu i de Desenvolupament Regional (FEDER).

 

Accelerar la cobertura de banda ampla de molt alta velocitat

L'objectiu és accelerar l'extensió de la cobertura de les xarxes de banda ampla de molt alta velocitat (més de 100 Mbps), recolzant el seu desplegament a les zones sense cobertura actual ni prevista en els pròxims tres anys. Fa una setmana, Quim Nin, es va reunir amb el secretari de Telecomunicacions, Ciberseguretat i Societat Digital de la Generalitat, David Ferrer, per tractar el futur desplegament d'una xarxa de fibra òptica de titularitat pública als municipis del Baix Penedès que no en disposen actualment.

 

També et pot interessar:

Valls, Falset, Montblanc i Gandesa, amb fibra òptica l'any 2020.

Albinyana demana voreres a un tram de carretera molt transitat.