Diferents criteris al Baix Penedès sobre l'accés dels nens a les platges

El Vendrell mant√© les platges tancades, per√≤ Calafell i Cunit permeten l'acc√©s als ve√Įns de la zona
La platja de Sant Salvador, durant el confinament. | BP Diari
 

Des d'aquest diumenge 26 d'abril, els menors de catorze anys poden sortir a fer passejades d'una hora amb un dels seus progenitors, en una primera mesura de relaxament de l'estat d'alarma. Les sortides, però, estan limitades a un màxim d'un quilòmetre a la rodona del domicili de cada família.

 

Aix√≤ ha provocat diversos dubtes entre aquells ciutadans que viuen a prop de les platges, ja que, fins ara, estava prohibit accedir-hi. El govern espanyol ha deixat a criteri de cada municipi que els ve√Įns que viuen a prop de les platges puguin anar-hi, amb el qual les normes s√≥n diferents a cada poble o ciutat del litoral catal√†. Tamb√© els tres municipis de la costa del Baix Pened√®s han optat per mesures diferents.

 

El Vendrell manté les platges tancades

El Vendrell, de moment, mant√© les seves platges tancades i l'acc√©s est√† prohibit. L'alcalde del municipi, Kenneth Mart√≠nez, ha explicat a TarragonaDigital que s'ha optat per aquesta opci√≥ perqu√® ¬ęno hi ha informacions clares¬Ľ des del govern espanyol, i tamb√© perqu√® es vol evitar que ciutadans que no visquin als nuclis de Sant Salvador, Coma-ruga o el Franc√†s acabin anant a les platges.

 

A m√©s a m√©s, el consistori tem que el pont de l'1 de maig pugui provocar un efecte crida cap a les platges, m√©s tenint en compte que a partir del dia 2 podrien sortir a passejar els ciutadans de totes les edats. ¬ęDe moment preferim ser prudents, tot i que caldr√† veure les indicacions que es donen durant la setmana¬Ľ, ha apuntat Mart√≠nez. L'alcalde ha afegit que el primer dia de sortida dels menors no ha suposat acumulacions de gent al municipi, i els ciutadans han respectat majorit√†riament les normes estipulades.

 

Calafell i Cunit permeten l'acc√©s als ve√Įns de la zona

Per contra, els municipis de Calafell i Cunit s√≠ que permeten que els ve√Įns que viuen a prop de la platja puguin accedir-hi. Ramon Ferr√©, alcalde de Calafell, ha explicat que les platges del municipi s√≥n ¬ęespais naturals¬Ľ als quals hi poden anar aquells calafellencs que visquin ¬ęa menys d'un quil√≤metre¬Ľ. El mateix passa a Cunit, on aquest diumenge 26 d'abril es va permetre que els que viuen al costat poguessin passejar-hi.