Dimiteixen els organitzadors de la Festa Major del Vendrell 2020

El grup de voluntaris no continuarà amb el projecte, després d'haver plantejat fins a tres propostes diferents
Dimiteixen els Administradors de la Festa Major del Vendrell | Toni González
 

Els Administradors de la Festa Major de Santa Anna 2020, encarregats d'organitzar i programar tots els actes de la Festa Major del Vendrell, han decidit que no continuaran intentant dur a terme la festivitat. Així ho han expressat els mateixos administradors en un comunicat on denuncien una manca de presa de decisions per part de l'Ajuntament del Vendrell, que els ha fet impossible continuar amb el projecte.

Després de conèixer ahir la notícia dels grups de cultura popular del Vendrell, que van decidir no participar en els actes programats per la Festa Major 2020 per no poder complir amb les mesures de seguretat i higiene pautades per les autoritats sanitàries, finalment els administradors han decidit abandonar el projecte i no seguir treballant per programar una Festa Major adaptada, segons argumenten, per la «poca col·laboració per a buscar solucions per part d'algunes entitats i dels cossos de seguretat i protecció civil del municipi, i la falta de presa de decisions per part dels responsables polítics de l'Ajuntament del Vendrell».

Tres festes majors possibles

En el comunicat, els Administradors han posat de manifest que no han deixat de treballar, intentant adaptar-se als possibles escenaris derivats de l'evolució de la pandèmia de la Covid-19. De fet, s'han arribat a plantejar fins a tres possibilitats de fer la Festa Major, segons expliquen. Al mes de desembre, els actes ja estaven tancats, amb una programació habitual, «la que tots imaginàvem quan pensàvem en una Festa Major».

Al mes d'abril, després de veure els estralls causats per la propagació del coronavirus, els Administradors van elaborar un altre full de ruta, adaptant els actes de la Festa Major en el cas que el confinament perdurés i, per últim, amb l'anunciació de la nova normalitat, es va definir una darrera Festa Major adaptada, que tenia en compte «les necessitats i requeriments de totes les parts implicades i que aconseguís un equilibri entre poder gaudir-la garantint la seguretat dels vendrellencs i vendrellenques i adaptant-nos a la nova situació econòmica».

Aquesta darrera proposta, segons els Administradors, mantenia l'essència de la Festa Major: un pregó, castell de focs, cultura popular, foc, actes per a infants i música per a totes les edats, però alhora estava adaptada per poder celebrar tots els actes amb seguretat. Ha estat doncs, la manca de col·laboració i suport per part de les altres institucions implicades, cossos de seguretat, algunes entitats i consistori, que han impossibilitat la celebració d'aquesta Festa Major de Santa Anna adaptada, ja que «la feina i il·lusió de 6 persones voluntàries no és suficient per a tirar una Festa Major endavant».

Els grups de foc tampoc actuaran

I després de la dimissió dels Administradors i de la negació a participar en els actes programats per part dels grups de cultura popular, finalment, els grups de foc del Vendrell han anunciat que tampoc participaran en l'alternativa proposada, segons un comunicat de l'entitat que els agrupa, la Comissió de Foc.

En aquest es detallen els motius que han portat a la Comissió a no participar en els actes proposats per l'ajuntament, al·legant que no totes les colles de foc podien complir amb les mesures de seguretat i distanciament, així que s'ha decidit adoptar una posició conjunta i unitària i no participar en els actes de la Festa Major 2020, en solidaritat amb tots els grups de foc i també amb els grups de cultura popular, ja que, com expliquen, «en el moment que alguna entitat o col·lectiu no pot participar-hi, deixa de tenir sentit».

La Comissió de Foc també agraeix tota la feina que han realitzat els Administradors de Santa Anna 2020 i els adreça un missatge de suport.

La celebració de la Festa Major del Vendrell es complica, doncs, amb l'absència dels grups de cultura popular, els grups de foc i amb la dimissió dels Administradors, es fa més difícil que mai que la festivitat sigui el més normal possible i tal com tots els vendrellencs imaginen.

"El Vendrell descobreix la seva particular «arcàdia» en la nova campanya turística" "Atenció: Dràstica decisió de la Cercavila del Vendrell de cara a la Festa Major"