Demanen que els diners del cànon de l'aigua serveixin per resoldre les inundacions al Vendrell

La Xarxa Vendrellenca pregunta per què no s'ha constituït encara la nova empresa mixta d'aigües
Carrers de Coma-ruga, inundats després d'un temporal. | BP Diari

 

La Xarxa Vendrellenca ha exposat aquest dilluns 24 de setembre que els diners que l'Ajuntament del Vendrell rebi pel cànon de l'aigua quan es formi la nova empresa mixta d'aigües —cinc milions d'euros— siguin destinats a resoldre el problema de les inundacions als barris marítims del municipi. Àlex Duque ha apuntat que el pla d'inversions que FCC-Aqualia té pel nou contracte s'especifica que «fer un dipòsit per recollir l'aigua a la zona del Brisamar i arranjar la xarxa de clavegueram a les platges costa 4,9 milions d'euros».

 

Per això pensen que caldria destinar els cinc milions del cànon, tan aviat com es rebin, a fer aquesta actuació, que consideren urgent, i recorden que aquesta va ser «una de les possibilitats que l'alcalde, Martí Carnicer, va apuntar recentment a TV el Vendrell per resoldre el problema de les inundacions a les platges». Des de la Xarxa són conscients que el consistori ja té destinació per aquests cinc milions, amb inversions que ja han figurat als dos últims pressupostos, però creuen que el tema de les inundacions «és prioritari».

 

La Xarxa pregunta què passa amb la nova empresa d'aigües

De la mateixa manera, des de la Xarxa Vendrellenca es pregunten per què encara no s'ha creat la nova empresa mixta d'aigües, que el ple de l'Ajuntament del Vendrell va aprovar crear el desembre del 2016. Gairebé dos anys després encara no ha estat creada. La justícia va obligar a repetir el concurs després de donar la raó a l'empresa SOREA i detectar un error de forma en el procediment. El nou concurs el va guanyar de nou Aqualia, però la nova empresa està paralitzada.

 

Per tot plegat, des de l'entitat que agrupa diverses associacions de veïns del municipi creuen que hi ha un «greu problema de transparència» al govern municipal, i demanen que s'informi sobre l'estat de la tramitació de l'empresa d'aigües, així com de «les mesures que s'han pres des d'inici del mandat per solucionar el problema de les inundacions a Coma-ruga, Sant Salvador i el Francàs».