S'instal·len dos nous desfibril·ladors al Vendrell

S'han posat a les oficines i el magatzem d'Aigües del Vendrell
Aigües del Vendrell ha posat dos nous desfibril·ladors al municipi. | Ajuntament del Vendrell
 

El Vendrell té des de fa uns dies dos nous desfibril·ladors externs automàtics (DEA) al municipi. Ha estat l'empresa que gestiona el servei d'aigua al municipi, Aigües del Vendrell, la que ha contractat els dos desfibril·ladors en la modalitat de rènting. Un d'ells s'ha posat a les oficines que l'empresa té al centre de la ciutat, al carrer de la Carnisseria, mentre que l'altre s'ha posat al magatzem de la carretera de Santa Oliva. 

 

Quinze desfibril·ladors en espais públics

Des d'Aigües del Vendrell, el seu gerent, Sergi Martí, ha destacat que els dos desfibril·ladors que s'han posat «són equips pensats per a l'ús no sanitari», afegint que són dispositius electrònics «que poden examinar el ritme cardíac per determinar si és necessari proporcionar una descàrrega elèctrica controlada a través d'uns elèctrodes a una persona amb aturada cardíaca».

 

Per la seva banda, el regidor de Serveis de l'Ajuntament del Vendrell, i també president d'Aigües del Vendrell, Alfons Herrera, ha destacat que aquests són equips «pensats perquè qualsevol persona el pugui utilitzar». «Simplement pressionant el botó d'encès, l'equip informa de tot el que cal fer i, si detecta la fibril·lació, dirà la descàrrega recomanada», apunta Herrera. Actualment hi ha un total de quinze desfibril·ladors en espais públics del Vendrell.

 

Xerrada sobre malalties minoritàries

Per altra banda, aquest dijous 14 de novembre, a les 19.30 hores, el Centre Cívic l'Estació del Vendrell acull una xerrada sobre les malalties minoritàries que s'emmarca en la 28a edició de la Marató de TV3. El metge reumatòleg Mario Tous serà l'encarregat de fer la xerrada, amb la qual es vol aconseguir una sensibilització i una mobilització social més grans en benefici de la recerca.

 

Les diferents sessions informatives que es fan al territori són impartides per professionals de la salut amb el suport de material gràfic i de la projecció d’un vídeo didàctic, que ha estat contrastat i avaluat pel grup d'experts que ho assessora.