Dos submarinistes, evacuats en helicòpter per problemes de descompressió a la costa de Calafell

Els fets han passat al voltant de les 13.00 hores d'avui divendres, 4 d'octubre | Han estat traslladats a l'Hospital General de Castelló
Helicòpter utilitzat per Salvament Marítim. | Salvament Marítim

 

Dos submarinistes han estat evacuats en helicòpter cap a l’Hospital General de Castelló, després de patir problemes de descompressió a la costa de Calafell, al Baix Penedès. Segons ha informat Salvament Marítim, els fets han passat al voltant de les 13.00 hores d’avui divendres, 4 d’octubre, a unes quatre milles de terra.

Els bussos, que formaven part d’un grup organitzat a bord de l'embarcació d'una empresa de submarinisme, feien una immersió a la costa calafellenca. Sota l'aigua, i a punt de sortir-ne, un dels bussejadors no ha realitzat correctament la maniobra de descompressió, fet que li ha provocat problemes respiratoris. La segona víctima, precisament, ha intentat evacuar-lo i, en la maniobra, ha patit la mateixa problemàtica.

Evacuats a Castelló

Després de rebre l’avís a través del telèfon 112, Salvament Marítim ha enviat al lloc dels fets l’helicòpter Helimer 220 i l’embarcació Salvamar Fomalhaut que ha sortit, immediatament, des del port de Tarragona.

Les dues persones han estat evacuades, conscients, fins a l’aeròdrom de Castelló i, un cop allà, traslladades en ambulància fins a l’hospital. L’Hospital General de Castelló disposa d’una cambra hiperbàrica, on han rebut tractament.

També et pot interessar

"❗Una dona, ferida greu en ser atropellada a l'Arboç" "El Vendrell farà un concurs públic per seleccionar el nou gerent de la ràdio i la televisió"