Endesa millora el servei elèctric a la urbanització Oasis del Vendrell

S'ha renovat un tram de 240 metres de línia subterrània de mitjana tensió i un centre de transformació
El centre de transformació que Endesa ha renovat al Vendrell. | Endesa

 

La companyia elèctrica Endesa ha informat que ja s'ha completat la renovació d'un tram de la línia elèctrica de mitja tensió al Vendrell. Es tracta d'un tram que uneix dos centres de transformació, un dels quals també s'ha renovat completament. Amb aquesta intervenció, des de la companyia elèctrica esperen millorar la qualitat del servei elèctric dels clients de la urbanització Oasis, al nord-est de la ciutat.

 

Els treballs han consistit en la instal·lació d'un nou tram de 240 metres de cablejat subterrani de mitjana tensió, a través del carrer del Comte d’Urgell, que connecta els dos centres de transformació entre si. Amb això, la companyia reforça l'anella elèctrica que possibilita que, en cas d'alguna incidència en una de les línies principals, es pugui donar servei als clients afectats per una via alternativa, recuperant més forma més ràpida la potència i els clients. 

 

Modernització d'un dels centres de transformació

Igualment, Endesa ha procedit a la modernització d'un dels centres de transformació, substituint les tradicionals cabines elèctriques per unes altres d'última generació que incorporen un gas de característiques aïllants. Aquesta és una nova tecnologia més segura per a les persones que han de manipular-la, i també més robusta de cara a suportar ambients humits i salins, com és el cas de les zones més properes a la costa, com el Vendrell.

 

De la mateixa manera, aquesta tecnologia gairebé no requereix intervencions de manteniment, a diferència del que passava amb la tecnologia anterior, en què aquestes tasques obligaven a tallar temporalment el servei als clients. Els treballs, que han suposat una inversió de 48.500 euros aportats íntegrament per l'empresa, formen part del programa d'actuacions que Endesa promou per a la millora de les seves infraestructures i del subministrament elèctric a la comarca de Baix Penedès.

 

També et pot interessar: