ARA MATEIX

❗ Tallada l'AP-7 en els dos sentits

MINUT A MINUT

🔴 Estudiants ocupen les vies del tren a Reus

ERC-Som Poble proposen fer horts ecològics per assortir d'aliments els menjadors escolars

Primàries el Vendrell presenta aquest divendres el seu programa electoral
La zona on ERC-Som Poble proposa fer horts ecològics urbans. | BP Diari

 

L'actualitat política prèvia a l'inici de campanya de les eleccions municipals del 26 de maig ha deixat aquest dijous 2 de maig una proposta de la coalició ERC-Som Poble per a la zona del Tancat del Galan. La candidatura ha explicat la seva proposta d'habilitar en aquest gran descampat que hi ha al costat de l'escola Marta Mata una zona per posar horts urbans i ecològics, un projecte que s'ha recollit a les jornades programàtiques que s'han fet aquestes setmanes.

 

 

Segons ha apuntat el cap de llista de la formació, Marc Robert, «aquest és un espai que està catalogat com a zona verda i creiem que es podria dedicar a fer horts urbans ecològics, en una superfície d'unes dues hectàrees». La meitat de l'espai seria de gestió municipal, «a través d'alguna fórmula com ara una cooperativa», i s'usaria «per obtenir aliments de qualitat i de proximitat per assortir els menjadors escolars de la ciutat i les residències d'avis»

 

El Casal de Gent Gran del Tancat

L'alta hectàrea seria per a parcel·les d'ús particular, algunes de les quals «es destinarien a famílies amb necessitats socials», raó per la qual serien els Serveis Socials qui establiria les prioritats. Robert creu que en una hectàrea podrien fer-se «més de cent parcel·les» i afegeixen que podria ser una inversió «assumible» pel consistori, i que a més tindria «un retorn social». A més a més, també han apuntat que són partidaris de mantenir el projecte del Casal de Gent Gran del Tancat, a l'edifici inacabat que hi ha a la zona, tot i que admeten que primer cal veure «en quin estat es troba l'estructura i quina capacitat d'inversió té el consistori», segons Gisela Arbós.

 

Primàries presenta el programa electoral

També en clau d'eleccions municipals, Pel Vendrell Primàries ha anunciat que presentarà aquest divendres 3 de maig, a les 18.00 hores al Centre Cívic l'Estació, el programa electoral que ha estat elaborant les últimes setmanes a través de les diferents comissions. Aquestes han parlat amb col·lectius d'àmbits del comerç, la sanitat o l'esport, per recollir les seves propostes o suggeriments. També han rebut aportacions a través de la seva pàgina web i de les persones inscrites a la candidatura.

 

També et pot interessar:

💬 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil l'actualitat de Tarragona. És gratis!

Comentaris