Imatge d'arxiu de l'estació de Segur de Calafell.

L'estació de Segur de Calafell recupera la seguretat tot i els avisos de «greu risc» dels vigilants

El comitè d'empresa segueix demanant més efectius i armilles

L'estació de Rodalies Renfe de Segur de Calafell ha recuperat els vigilants de seguretat, després de diverses setmanes on aquests s'havien retirat. Segons han explicat a TarragonaDigital des del comitè d'empresa de Trablisa, l'empresa que s'encarrega de la seguretat a les línies de Rodalies, l'estació torna a tenir vigilància, encara que mantenen que és del tot insuficient i que hi ha un «greu risc» pels vigilants.

«Vam demanar a l'empresa que fessin una valoració dels riscs laborals abans de restablir la seguretat, però ells han fet una simple auditoria interna i han conclòs que no hi ha perill», segons Clàudio Rebull. Ara mateix, a l'estació hi ha un vigilant al matí i dos a la tarda. El comitè demana que s'incrementin els efectius en aquelles estacions més conflictives, com ara la de Segur o la de Sant Vicenç de Calders. Creuen que s'hauria d'arribar al nombre de quatre vigilants en aquesta estació, tots ells armats. També demanen armilles.

«Grups vandàlics» que agredeixen els vigilants

Des del comitè d'empresa de Trablisa a Tarragona han remarcat que les estacions del Baix Penedès són «de les més perilloses que hi ha», destacant les de Segur, Sant Vicenç de Calders o les de la R4, que passa per l'Arboç i el Vendrell. Això fa que molts vigilants de seguretat les evitin com a destinació, ja que són freqüents els enfrontaments i les agressions. Parlen de «grups vandàlics» que actuen amb navalles o altres armes blanques.

Des dels ajuntaments d'aquestes localitats han demanat que se solucioni aquest problema, ja que la seguretat a dins de les estacions no és responsabilitat dels consistoris. La setmana vinent, l'Ajuntament del Vendrell té prevista una reunió amb Rodalies Renfe per tractar el problema de la seguretat. Les estacions del Vendrell i Sant Vicenç de Calders són obertes i es pot accedir als trens sense pagar.


Comentaris