Prop de 125 veïns del Vendrell prenen part a la primera sessió participativa del FEDER

Els ciutadans poden fer aportacions a través d'una enquesta en línia
La primera jornada de participació pel FEDER de Coma-ruga. | Ajuntament del Vendrell

 

El Vendrell va començar, aquest passat dissabte 13 d'octubre, el procés participatiu vinculat al projecte FEDER, per remodelar el centre de Coma-ruga i l'edifici Tabaris. A la jornada informativa hi van prendre part prop de 125 ciutadans, que van fer una visita guiada de caràcter històric per la zona que es veurà afectada pel FEDER. Sílvia Vaquero, tècnica del Museu Deu, va conduir la sessió, aportant informació sobre els orígens de Coma-ruga.

 

Després, els regidors de Promoció Econòmica, Kenneth Martínez, i Participació Ciutadana, Ferran Trillas, van presentar el projecte al gimnàs de l'escola Els Secallets, alhora que atenien els dubtes que tenien els assistents. A més de projectar-se un vídeo sobre el FEDER i la història de Coma-ruga, a la sessió també es va aprofitar perquè els encarregats de desenvolupar el procés participatiu detallessin com es durà a terme aquest. Allà mateix ja es van recollir les opinions dels presents sobre quins consideren que són els principals atractius i les principals mancances de la zona.

 

Enquesta a la web i sessions de debat

En aquest sentit, a la pàgina web de l'Ajuntament de Vendrell hi ha una enquesta per recollir propostes dels ciutadans, que estarà activa entre el 14 i el 29 d'octubre. Precisament el dia 29 d'octubre es faran dues sessions de debat, una a les sis de la tarda amb comerciants i restauradors de Coma-ruga i l'altra a les vuit de la tarda oberta als veïns, totes dues al Centre Cívic de Coma-ruga. 

 

En aquestes sessions es buscarà reflexionar, debatre i consensuar les actuacions urbanístiques que es poden fer per aconseguir les expectatives de futur del centre de Coma-ruga, així com els usos que se li poden donar a l'edifici Tabaris. Un cop finalitzada la fase de participació, es farà un informe amb les diferents aportacions recollides durant les sessions de debat i la consulta en línia. També es formarà una comissió tècnica amb personal municipal, que serà l’encarregada de valorar i validar la viabilitat de les aportacions recollides, tenint en compte sempre els criteris marcats pel programa operatiu FEDER i descrites a les bases.

 

Les obres, a finals del 2019

La validació es farà durant els mesos de novembre i desembre del 2018. Per tancar el procés participatiu, s’organitzarà una sessió de retorn el mes de desembre, per tal de poder fer una rendició de comptes centrada en les actuacions proposades per la ciutadania que finalment dibuixaran la intervenció que cal fer a la zona. Aquestes sessions participatives es fan de forma prèvia a la licitació dels treballs d’intervenció tècnica, redacció dels projectes i direcció d’obres. La previsió és que les obres puguin començar passat l’estiu del 2019.