«Ser al Festival de Sitges és tot un reconeixement a la nostra trajectòria»

El curt ‘Match!’, de la productora calafellenca Zolen Films, ha estat seleccionat a Sitges 2018
Una seqüència de 'Match!' de Zolen Films. | Zolen Films

 

Zolen Films, o el que és el mateix Toni Villazán i Eva De Salas, estan d’enhorabona. Després de set anys de vida durant els quals han fet tres pel·lícules i cinc curtmetratges, a més d’altres projectes, aquesta productora calafellenca recull ara els fruits del seu esforç i el seu últim curt, ‘Match!’, ha estat seleccionat pel Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Sitges. No amaguen la seva alegria i no és per menys. «Poder ser al festival de Sitges és tot un reconeixement a la nostra trajectòria, al que hem fet des del 2011», explica Villazán.

Movent-se habitualment entre els gèneres de terror i suspens, Zolen Films ja havia provat abans d’enviar els seus treballs al festival de Sitges, sense sort. Finalment, aquest 2018 se n’han sortit, una cosa que estan segurs que «donarà una bona empenta a la productora». ‘Match!’ es projectarà aquest dijous 4 d’octubre a les quatre de la tarda a la Sessió Especial Curts. Es tracta d’un curtmetratge de disset minuts que explica la història d’una cita sorgida per una aplicació de contactes. La producció és compartida entre Zolen Films i Dilaina Studios, també de Calafell, que s’encarrega de l’edició i els efectes visuals.

Un curtmetratge gravat en pla seqüència

Segons els responsables de Zolen, la selecció per Sitges confirma que es mouen en la direcció correcta. «Hem evolucionat molt des dels nostres primers treballs en els aspectes tècnics, com ara en la il·luminació», explica el director. Un punt que també es deu al fet que hagin treballat amb perfils professionals gràcies a cineindustria.es, on es poden trobar des de càmeres fins a actors, tots ells professionals. «Això suposa una major inversió, però també ens dona un plus en aspectes com el tècnic, que no hem estudiat», conclou.

Un dels aspectes destacats de ‘Match!’ és que està gravat amb un pla seqüència, sense gairebé talls, amb la dificultat que això comporta. «Fer-ho d’aquesta manera permet que el públic empatitzi més amb el protagonista, està més integrat a l’escena», apunta el director. Evidentment, és molt més delicat, perquè «quan hi ha una errada, s’ha de tornar a repetir el curt des del principi», afegeix De Salas. Per sort, només els van caldre cinc repeticions per tenir l’enregistrament fet. El curt va ser gravat al soterrani del Pavelló Municipal de la Bisbal del Penedès, a l’estiu del 2017. Va ser un d’aquells casos que la localització va determinar pràcticament la història.

Premis i reconeixements per Zolen Films

La selecció del curt pel festival de Sitges fa que la productora de Calafell mantingui la línia ascendent, ja que el curt també serà projectat al festival Som Cinema que se celebra del 17 al 21 d’octubre a Lleida. El seu treball anterior, ‘Café Solo’, va ser premiat amb la millor direcció al Festival Internacional de Bogotà. També la producció ‘Una mirada de Pau’, feta amb alumnes de l’escola Àngel Guimerà del Vendrell, va rebre un premi al FICCAT. Però tot i la bona ratxa, ells ja pensen en el següent pas. «Ens agradaria fer un musical, és molt complicat, però tenim ganes de fer coses diferents cada vegada», avisen.

Toni Villazán, al centre, durant la gravació del curt. | Zolen Films

 

"L'Arboç fa una nova edició del taller de ceràmica" "L'exconsellera Meritxell Borràs presenta el seu diari de presó al Vendrell"