Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

Fonts amb l'aigua vermella «contra els feminicidis» al Baix Penedès

L'esquerra independentista denuncia les morts de dones aquest 2018
La font de la plaça Nova del Vendrell, amb l'aigua vermella. | Cedida

 

L’Esquerra Independentista del Baix Penedès, integrada per Arran, la CUP i Endavant, han fet una acció simbòlica per «denunciar els feminicidis» que hi ha hagut aquest 2018, i que han costat la vida a 22 dones als Països Catalans. L'acte ha consistit a tintar de color vermell l'aigua de diferents fonts del Vendrell i Calafell, i s'ha fet entre els dies 20 i 21 de novembre, en el marc del Dia Internacional Contra la Violència de Gènere, que es commemora aquest diumenge.

 

Les fonts que aquests dos dies han aparegut amb l'aigua vermella han estat les de la plaça Nova i la Rambla del Vendrell, i la de la plaça de l'Alcalde Romeu de Calafell. De la mateixa manera, s'hi ha posat un cartell amb la frase «Font roja contra els feminicidis. 22 dones mortes als Països Catalans el 2018. Feminisme per canviar-ho tot!». Aquesta ha estat una acció prèvia als diversos actes programats per l'Esquerra Independentista a la comarca els pròxims dies.

 

Actes a tota la comarca el cap de setmana

Aquests actes es faran en llocs com l'Arboç, Llorenç del Penedès, el Vendrell, Cunit o Calafell. A l'Arboç, el dijous 22, a les 20.30 hores i a la plaça de la Figuera es farà una performance participativa i una concentració de protesta davant la violència masclista, el mateix que es farà el divendres 23 a Llorenç, als Jardins d'Oriol Martorell a les vuit. Al Vendrell, la concentració unitària es farà el dissabte 24 a les dotze a la plaça Vella.

 

Pel que fa a Calafell, s'ha preparat una acció feminista al carrer el diumenge 25 a les dotze del migdia a la plaça de Catalunya. A la mateixa hora es farà a Cunit una concentració amb performance al parc de la Biblioteca. Per l'Esquerra Independentista, «els assassinats són només la cara més visible d’un sistema capitalista i patriarcal que genera desigualtat, discriminació i violència», raó per la qual animen a «acabar amb la desigualtat i dignificar el treball reproductiu de la llar i les cures».

💬 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil l'actualitat de Tarragona. És gratis!

Comentaris